• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalyalı sağcı vekilden Müslüman olan kadına hakaret tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara kin kusan Batı, Müslümanları “terörist” olarak göstermeye çalışıyor.

“Africa Milele” isimli sosyal yardım kuruluşunun gönüllüsü olarak gittiği Kenya’da 20 Kasım 2018’de kaçırılan Silvia Romano, 9 Mayıs'ta MİT tarafından kurtarılarak ülkesine getirilmişti.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’ndeki oturum sırasında konuşan aşırı sağcı parti Milletvekili Alessandro Pagano’nun, Romano’un kurtarılmasından bahsederken “Yeni terörist geldiğinde gördük ki…” ifadesiyle başladığı sözü tepki topladı.

İlk tepkiyi oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mara Carafagna, Pagano’nun, Silvia Romano’yu kasteden sözlerinin uygunsuz olduğunu belirterek milletvekilini kınadı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico da yaptığı açıklamayla Pagano'ya tepki göstererek, “Silvia Romano’ya Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda sarf edilen nefret sözleri kabul edilemez. Meclis, tartışma ve yüzleşme yeridir, 18 aylık cehennemden kurtulan genç bir kadına hakaret edilecek yer değildir.” ifadesini kullandı.

Parlamentoda en çok sandalyesi bulunan 5 Yıldız Hareketinin (M5S) eski lideri ve Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, facebook hesabından yaptığı paylaşımda Pagano'ya tepki gösterdi.

Paylaşımında Di Maio, “İtalya Cumhuriyeti milletvekilinin mecliste söylediği sözlerden çok utanıyorum. Bu sözler, İtalya tarihine üzücü bir sayfa olarak geçiyor. Bugünlerde Silvia Romano’ya karşı ürpertici şeyler okuduk ve dinledik. Bugün tüm sınırların ötesine geçildi. 18 ay tutsak kalmış 25 yaşındaki bir kızı ‘yeni terörist’ olarak tanımlamak kabul edilemez. Artık yeter! Silvia ve ailesine saygı gösterilsin.” çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir