• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aylar sonra parklar çocuklarla cıvıl cıvıl oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coranavirus salgını nedeniyle Türkiye'de de birçok tedbir alındı. Bu tedbirler kapsamında en çok etkilenen kesim ise yaşlılar ve çocuklar oldu. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra dışarıya çıktı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 0-14 yaş grubundaki çocuklara, bugün için 11.00-15.00 saatleri arasında izin verildi. Gaziantep'te dışarı çıkan çocuklar, park ve bahçelere gitti.  Çocuklar, parklarda oturarak güneşli havanın tadını çıkardı.

 

4 saat sokağa çıkma izninin verilmesinin ardından aylar sonra sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşayan çocuklardan kimi arkadaşlarıyla, kimi de aileleriyle park ve bahçelere koştu. Aylar sonra kentteki park ve bahçeler yeniden çocuk sesleriyle şenlendi.

Ailelerinin Kavavlık Parkı'na getirdiği çocuklar, çimen ve banklarda oturarak oyuncaklarıyla oynadı. Sosyal mesafe kuralına uyan aileler, çocukların parkta eğlendiği anları cep telefonuyla da kaydetti.

Kentteki park ve bahçeleri dolduran bazı çocuklar yürüyüş yaparken bazıları da bisiklet ve scooter kullandı.

Aileleriyle birlikte dışarı çıkan ve parkta eğlenen çocukların eldiven ve maske taktıkları da görüldü. Doya doya eğlenen çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Babasıyla dışarı çıkan 10 yaşındaki Zehra Mansur, "İki aydır evde olduğumuzdan dolayı çok sıkıldık. Bu süreçte de bize izin verildi, dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızdan dolayı sevindik. Bisiklete biniyoruz. Bol bol eğleniyoruz. AVM'ler de açıldı, ailemizle ihtiyaçlarımız alabiliyoruz. Sokağa çıktığım için çok mutluyum. Bir kere de olsa dışarı çıkabildik. Normalde evimiz camide olduğundan dolayı cami avlusunda oyunlar oynuyorduk. Ama parka gelmemiz daha da güzel oldu. Hava güzel, yeşil alan, çiçekler ve böcekler var.  Parka gelmemiz her yönüyle bize neşe kattı." dedi.

Baba Ahmet Mansur ise, "Bu süreçte gerçekten çocuklarımız evde çok sıkıldılar. Hayat ve parklar çocuklarla güzel. Bu iznin verilmesi çocuklarımızı da bizleri de çok memnun etti. Rabbimizin güzel güneşinden, tabiat ve doğadan istifade etmek tabi ki çocuklarımızın hakkıdır. Bu salgının bitmesini Rabbimden temenni ediyorum. Yine çocuklarımız okullarına, parklara gitsinler, oyun oynasınlar, gülsünler, neşelensinler, eğlensinler ve çocukluklarını yaşasınlar." şeklinde konuştu.

Aylar sonra parka geldiği için çok mutlu olduğunu belirten 13 yaşındaki Hediye Halil, "Aylar sonra sokağa çıktığım için mutluyum. Çünkü hep evde sıkılıyordum. Sokağa çıktığımız için çok mutlu oldum. Hava da çok güzel. Bu süreçte evde çok sıkıldık. Evde canım sıkılınca kardeşimle oyun oynuyorum ve ders çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

10 yaşındaki Efe Arda ise, uzun bir aradan sonra evden çıktığını, çok mutlu olduğunu ve annesiyle bir süre gezeceğini, daha sonra arkadaşları oyun oynayacağını belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir