• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sokağa çıkma izni verilen çocuklar parklarda gönüllerince eğlendiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların belli gün ve saatlerde sokağa çıkmalarına izin verilmesiyle birlikte uzun bir sürenin ardından çocuklar sokaklara çıktı.

 

Alınan karar sonrasında ilk önce geçtiğimiz pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarına izin verilmişti. Verilen izin sonrasında sokak ve caddelere çıkan vatandaşlar uzun bir sürenin ardından sokağa çıkmanın keyfini yaşamışlardı.

Yaklaşık 2 aydır devam eden yasak sonrasında bugün ise 0-14 yaş arası çocuklar için 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izin verildi. Sokağa çıkma izninin başladığı saatle birlikte çocuklarını alan vatandaşlar parklara akın etti.

Parkların girişinde bekleyen güvenlik görevlileri, vatandaşları maskesiz girmemeleri ve parkta sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. Maskesi olmayan vatandaşlar içeri alınmazken, güvenlik görevlileri tarafından eczanelere yönlendirilerek maske almaları istendi.

Yoğun kalabalığın oluştuğu parklarda adeta yer kalmadı. Uzun süre sonra parklara gidebilen çocuklardan kimisi bisiklet sürdü, kimisi paten ile kaydı, kimisi zıpzıp denilen yaylarda zıpladı, kimisi top oynadı, kimisi tahterevalliye bindi, kimisi de kaydıraklarda kayıp salıncaklarda sallandı.

Çocuklarıyla birlikte parklara akın eden vatandaşlar da yürüyüş parkurlarında yürüyüş yaptı, bisiklete bindi ve çimlerde oturarak çocuklarının eğlencesine ortak oldu.

15-20 yaş arasında gençler için ise cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kaldırılacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir