• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
İşgal çetesi askerleri bir Filistinli çocuğu şehid etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS 

İşgal çetesi askerleri, işgal altındaki Batı Yaka’nın El-Halil kentinde El-Fevvar Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Zeyd Fazıl Kaysiyye adlı 15 yaşındaki Filistinli çocuğu kafasından vurarak şehit etti. İşgal çetesi askerleri, kampın girişinde önlem aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal çetesi askerlerinin, El-Halil kentindeki El-Fevvar Mülteci Kampı’nda Zeyd Fazıl Kaysiyye adlı 15 yaşındaki Filistinli çocuğu kafasından vurarak şehit ettiği belirtildi.

Açıklamada, kampta yaşanan olaylarda ayrıca 4 Filistinli gencin de çeşitli yerlerinden gerçek mermiyle yaralandıkları ve hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal çetesi askerlerinin El-Fevvar Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençlerin tepki gösterdiğini aktardı.

işgal çetesi askerlerinin göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullandığını, Filistinli gençlerin de taşlarla karşılık verdiğini ifade eden görgü tanıkları, arbedenin çok şiddetli geçtiğini ve saatlerce sürdüğünü kaydetti.

İşgal altındaki Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgal çetesi güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir