• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
6 Bin Gündür Abd Zindanlarında #Freeafiasıddıki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mehmet Yaman-DOĞRUHABER

Pakistan vatandaşı olan Afiye Sıddıki, 17 yıldır haydut ABD tarafından esir ediliyor. ABD’nin karanlık istihbaratı Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından kaçırılarak vahşi işkencelere tabi tutulan Afiye Sıddıki'nin kardeşi Fevziye Sıddıki, gazetemiz aracılığı ile Müslümanlara seslenerek ablasının özgürlüğü için yardım  talebinde bulundu.

 “KARDEŞİMİN GÜVENLİĞİ VE HAYSİYETİ SAĞLANMIYOR”

Ablasının 6 bin günden fazla süredir ABD zindanlarında insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığını belirten Fevziye Sıddıki, “60 günlük karantina sürecinde hepinize mübarek Ramazanlar diliyorum. Ben 6000 günden fazla bir süredir acımasız ve haksız bir şekilde tecritte tutulan Dr. Aafia Siddiqui'nin (Afiye Sıddıki) kız kardeşi Fowzia Siddiqui. Geçmişte kardeşinize destek verdiniz, onun için dua ettiniz.

Bu Ramazan acil bir durum söz konusu.  Dr. Aafia Sıddıki'nin Karantinada olduğu Amerikan hapishanesi, yüzlerce testin pozitif çıktığı ciddi bir Korona salgını ile karşı karşıyadır; hatta Korona sebebiyle bir ölüm vakası gerçekleşmiştir. Mahkumlar serbest bırakılıyor, ancak Pakistan hükümetimiz Aafia'yı eve getirmek için henüz bir adım atmadı. Bizler, İslam Ümmeti ve tüm insanlık sessiz kalıyoruz. İnsanoğlu kardeşimin güvenliği ve haysiyetini sağlayamıyor.” Diyerek Müslüman kardeşlerine sitemde bulundu. 

“6000 GÜNDÜR ZALİMİN ELİNDE OLAN AAFİALARIN ACISINI HİSSEDEBİLİYOR MUSUNUZ?

“Hepimizin sorusu şu: Daha fazla sessiz kalacak mıyız yoksa bir dahakine daha büyük felaketlere kadar öncelikler mi oluşturacağız?” diyerek şöyle konuştu:  “Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:

‘Nefsimi elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bir kişi hayırdan kendisi için istediğini, Müslüman kardeşi için de istemedikçe mükemmel bir şekilde îman etmiş olmaz.’

Gerçekten kendimiz için istediğimiz bu mu?  Biri hala acı çekiyorsa, önlemek için yeterli adım atılmamıştır. Eğer acı çekseydik, elimizden tutması için büyük bir ümmetin sadece küçücük bir parçasından mı yardım isterdik.

Bir an bile olsa, 6000 gündür zalimin elinde karantinada kalan Aafiaların acısını hissedebiliyor musunuz?”

SADECE 3 KÜÇÜK KELİME YAALLAH FREEAAFİA

Ablasının kurtulması için Müslümanların ellerinde bulunan bütün imkanlarla gündem yapması gerektiğine dikkat çeken Sıddıki, “Aafia'nın şimdi bizim yardımımıza ihtiyacı var! Allah’ın lütfuna ihtiyacımız var; Ramazan ayının gecelerinde ve Kadir gecesinde Aafia'nın, Aafiaların kurtuluşu için dua edelim, lütfen sosyal medyada sesimizi duyuralım. Liderlerimiz! Aafia'nın evine dönmesine izin verin, onu koronanın merhametine terk etmeyin. Bu geceler ve Kadir gecesinde lütfen ellerinizi duaya kaldırın, Aafiaların kurtuluşu için dua edin. Her gün birkaç dakika lütfen. Sadece 3 küçük kelime; YaAllah FreeAafia

Allah hepinizi bu korona musibetinden korusun.” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir