• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
‘Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; proje sahibi Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile proje paydaşları olan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu temsilcileri katıldı. 

Vali Ali İhsan Su, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmasında kente gelen mevsimlik tarım işçilerinin konaklayacakları alanlarda Coronavirus salgınının yayılımının engellenmesi için alınacak tedbirlerin önemine işaret etti.

Vali Su, projenin ilde tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, zor şartlar altında tarladan sofralara yüzlerce çeşit mahsulün ulaşmasında emek harcayan mevsimlik tarım işçilerinin olanaklarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Birim Koordinatörü Murat Ozan’ın, Covid-19 tedbirleri kapsamında mevsimlik tarım işçileri konulu bir sunum yaptığı program, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin kişisel temizlik ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi, Coronavirus hastalığı ve korunma yollarına ilişkin bilgilendirme yapılması ve hastalığa karşı toplumda kalıcı davranış modellerinin yerleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Projenin hayata geçirilmesi ile Covid-19 salgını ile mücadelede çok taraflı bir sistem kurularak mevsimlik işçi yerleşkelerinde, işçileri yöneten elçi, işveren ve tarım aracılarına bu salgınla mücadelede işçilere rol model olması için görsel ve uygulamalı eğitimler verilerek, salgına karşı bilincin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Proje ile bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin barınma ve sosyal alan imkânlarının artırılması, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, işçi aileleri içinde bulunan çocukların sağlık ve eğitim haklarına kavuşmasının sağlanması ve çocuk işçiliğinin önlenmesine katkıda bulunulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Proje kapsamında ayrıca bir izleme ve önleme mekanizmasının oluşturulması ile Akdeniz ilçesi Toros Mahallesi, Tarsus İlçesi Kelahmet Mahallesi ve Silifke ilçesi Kurtuluş Mahallesinde çalışan toplamda bin 470 işçinin gerek sağlık gerekse iş ve çalışma takiplerinin yapılmasının da planlandığı belirtildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir