• DOLAR 32.579
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2416.543
  • ...
Mersin-Tarsus Arası 15 Dakikaya Düşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Valisi ve beraberindeki bir heyet ile Mersin Şoförler Odasını ziyaret etti. Vali ziyaretinde, \" Mersin-Tarsus arasında ulaşımı 15 dakikaya indiren 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli ışıksız yol yapacağız\" dedi.

 

Mersin Şoförler Odasına yapılan ziyarete Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürü, Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı ve beraberindekiler katıldılar.

 

MERSİN-TARSUS 15 DAKİKAYA DÜŞECEK
Türkiye`de en çok araba satılan illerden birisinin Mersin olduğunu bilgisini veren Güzeloğlu, ildeki trafik sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını anlatarak şöyle devam etti: \"Alt yapı sunulmadığı takdirde trafiğe çıkan araçlar bir müddet sonra tıkanır. Allahın izni ile Mersin-Tarsus arasında ulaşımı 15 dakikaya indiren 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli ışıksız yol yapacağız. Yan bağlantıları ile serbest bölgeye, limana ve OSB ye ulaşılabilecek. Bu projeyi yaptık. Bu projenin ihalesini bu yıl içerisinde yapacağız. En geç 2014 gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kentimiz için bir Trafik Ulaşım Master Planı üreteceğiz. Bunlar kentimize yakışacak, trafik güvenliğini sağlayacak ve hepimizi rahatlatacak meselelerdir.\"

 

ŞOFÖRLER DAHA RAHATLAYACAK
Yeni dönemde Mersin`i bir bütün olarak tanımlayacaklarının altını çizen Vali Güzeloğlu, bu noktada da 1/100 binlik çevre düzeni planı çalışması başlattıklarını hatırlatarak, \"Yeni çevre düzeni planı Mersin gelecekte nasıl bir kent olacak sorusuna cevap içeriyor. Bütün bu çalışmalarda oda başkanları ve diğer arkadaşlarla yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Biz biliyoruz ki yükü kaldıranla yük olan bir değildir. Esnaflarımız benim nezdimde yükü kaldıran önemli kardeşlerimizdir\" dedi.
Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı ise şoförlerin Mersinde yaşamış oldukları sıkıntıları aktardı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir