• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt’te maske, dezenfektan ve 14 kural broşürü dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Genç Kızılay Gönüllüleri, Coronavirus salgını nedeniyle Siirt’in en işlek caddesi olan Güreş Caddesi’nde vatandaşlara yaklaşık bin 500 adet 14 kural broşürleri, dezenfektan ve maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Siirt Genç Kızılay Başkan yardımcısı Mercan Tanık, “Bugün arkadaşlarımla beraber Kızılay’ın hazırlamış olduğu Coronavirus ile mücadele kapsamında 14 kural broşürlerini ve bunun yanında bin 500 tane maske ve dezenfektan dağıttık. Bunun yapmamızın amacı vatandaşlarımızın virüs salgını bitmiş gibi dışarıda olduğunu gördük. Bu vatandaşlarımıza salgın hastalık olan Covid-19’un bitmediğini halen mücadele ettiğimizi göstermeye çalıştık. İnşallah fayda sağlamışız.” dedi.

5 yıldır Kızılay’da gönüllü olarak çalıştığını belirten Siirt Genç Kızılay gönüllüsü İdris Mamiş,  gönüllü arkadaşlarıyla birlikte maske, el dezenfektanı ve 14 kural broşürlerini dağıttıklarını söyledi.

Mamiş, “Yaklaşık 2015 yılından beri Kızılay’da gönüllü olarak çalışıyorum. Covid-19’la mücadele döneminde Kızılay şubesi olarak vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahiplerine gıda, ayni ve nakdi yardımında bulunmaya çalışıyoruz. Bu süreçte gönüllü arkadaşlarımızla birlikte maske, el dezenfektanı ve 14 kural broşürlerini dağıttık. Bu süreçte halkımızdan tek ricamız zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarıdır. Çıkmaları durumunda maske takarak çıkmalarını istiyoruz. Son olarak evde kal Siirt diyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir