• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Memur-Sen Engelli Komisyonu Başkanı: Engelliler sürekli gündemde tutulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engellilerin sorunlarının sürekli gündemde kalması gerektiğini belirten Çelik, engelliler haftasının bir kutlama değil, farkındalık günleri olduğunu söyledi.

Ülkedeki engelli vatandaşların, çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer aldığını vurgulayan Çelik, "Bu sorunların çözümü kadar engelliliği ortadan kaldıracak tedbirleri almak da önemlidir. Bu konuda devletin yanı sıra sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Engellilerimizin hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bu hafta oldukça önemlidir." dedi.

Ülkelerin gelişmişlikleri, vatandaşlarına verdiği değerle ölçüldüğünü ifade eden Çelik, "Bir devlet, bütün vatandaşlarını kucaklayabiliyor, onların hayat kalitesini yükseltiyor ve sıkıntılarını giderebiliyorsa, sosyal devlettir. Devlet, özellikle dezavantajlı vatandaşlarına pozitif ayrımcılık yapmalı, onların hayat şartlarını kolaylaştırmalı ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamalıdır." diye konuştu.

Açıklamasının devamında Çelik şunları söyledi: "Eğitimde fırsat eşitliğinin olması, engelli vatandaşlarımızın daha rahat ve kaliteli eğitim almaları olmazsa olmazımızdır. Eğitim kurumlarının engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi talebimizdir. Çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kullanacakları materyallerin temini konusunda da üzerimize düşeni yapmanın çabası içerisindeyiz. Engelli kardeşlerimiz sadece insanların iyilikseverliğine terk edilmeden ayrımcı olmayan iyi kanunların imkânına da kavuşturulmalıdır. Bu vesileyle; 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını engellerin aşıldığı, toplumsal dayanışma ve farkındalığımızın arttığı günlerin başlangıcı olmasını diliyorum."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir