• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Marmara eğitiminin kalbi Bursa`da attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 8. Grup İstişare Toplantısı Bursa`da yapıldı. Eğitim alanında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal`ın yanı sıra İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, MEB Grup Başkanları Süleyman Yiğittir, Seher Ulutaş ve Şakir Sayın ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Ülkenin geleceğinin eğitim alanında alınacak kararlara bağlı olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, \"Bu istişare toplantısının öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. MEB yetkililerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimiz yaptıkları çalışmaları ve projelerini burada paylaşacaklar. Toplantı sonunda yapılacak değerlendirmeler eğitim alanında bundan sonra yapılacak çalışmalara yön verecektir\" dedi.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün zor ve önemli bir görev olduğuna vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, \"Velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin kısaca ülkemizin bizlerden beklentileri büyük. Bahanelere sığınmadan bu beklentileri karşılamalıyız. Çalışmalarımızı ülkemizin ve çocuklarımızın bugününü veya yarınını değil, 50 yılını, 100 yılını düşünerek planlamalıyız\" diye konuştu.

MEB Grup Başkanları Süleyman Yiğittir, Seher Ulutaş ve Şakir Sayın`ın Bakanlıkta gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlerinin sunumlarına geçildi. Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürleri, kendi illerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaştı.

Taşra teşkilatında yapılan uygulamaları yerinde görmek amacıyla MEB tarafından ülke genelinde gruplar halinde planlanan istişare toplantılarında, MEB Merkez teşkilatında yürütülen çalışmalarla ilgili il ve ilçe eğitim yöneticilerinin bilgilendirilmesi ve karşılıklı fikir alışverişinin yapılması hedefleniyor. İki gün süreyle devam edecek toplantının sonunda yapılacak değerlendirmelerin ardından hazırlanacak sonuç raporu Bakanlık Makamına sunulacak. 8. grupta yer alan ve toplantıya katılan iller şöyle: Bursa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir