• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Yasal Olmayan Fişlemeler Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNCELİ - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, Hozat`taki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, Tunceli`deki çalışmalarını tamamladı. Komisyon üyeleri, Tunceli`de bir otelde, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Tunceli Baro Başkanı Avukat Hasan Özcan ve bazı vatandaşları dinledi.

Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın 2004-2006 sürecinde çok yoğun bir şekilde şikayet konusu ettikleri birtakım isimler var. Bunlardan biri de o tarihlerde İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Namık Dursun. Onu komisyon olarak dinlemeye çağıracağız" dedi.

Alt Komisyon Başkanı Metiner, şunları kaydetti: ``İncelemelerimiz bittiğinde ancak büyük resmi görebiliriz. Kimin suç işleyip işlemediğine de adli makamlar karar verecektir. Ama bizim bu aşamada tespit ettiğimiz, ne yazık ki yasa dışı fişlemelerin yapıldığı yönündedir. Bu fişlemelerin bir kısmı elimizin altında bulunmaktadır. Bunlar yasal olmayan fişlemeler. Biyografik bilgi fişi adı altında bize de ulaşan, bizim de bizzat gördüğümüz fişlemeler"
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir