• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Van'da berber ve kuaförlere siperlik dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Süphan Gençlik Merkezi desteğiyle temin ettiği 500 adet siperlik maskeyi Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç'a teslim etti.

"Bu süreçte hassas davranıyoruz"

Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların yanında olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Berge, "Tüm dünyanın sıkıntıda olduğu bu süreçte ülkemizin cefakâr esnafına da ağır yükler düşüyor. Salgın henüz bitmedi. Biz de hem kendimizin hem de müşterilerimizin sağlığını korumak adına hizmet verirken dikkat ediyoruz ve hassas davranıyoruz. Bu kapsamda siperlik maskelerin esnafımızda olması önemlidir." dedi.

"Tüm kurallara uymalıyız"

Berge, "Esnafımız her türlü tedbirini alarak hizmet vermelidir. Müşterilerimizi anlamamız ve psikolojilerini de düşünerek çalışmamız son derece önemlidir. Bu konuda esnafımızın kesinlikle büyük bir özveri göstermesi gerekiyor. Bu süreci kısa zamanda atlatmak istiyorsak, hayatın olağan akışını yakalamak, ticaretin olağan döngüsünün ilimize katma değer olarak sağlanmasını istiyorsak tüm kurallara uymalıyız." ifadelerini kullandı.

Van Valisinin kendilerine gönderdiği 2 bin 500 adet maske ve VAN ESOB Başkanı Berge'nin temin ettiği siperlik maskeler için teşekkür eden Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, odalarına bağlı esnafın, kendilerine başvurarak bu maskeleri alabileceklerini söyledi.

"Hijyen kurallarını dikkate alıyoruz"

Koç, "Temizliğimize çok dikkat ediyoruz. Alınan karar gereği 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermeye başladık ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Personelimiz ve müşterimiz maske takıyor, yaptığımız işleme göre müşteri maskesini çıkarabiliyor. Kullandığımız tüm malzemeleri temizliyoruz, dezenfekte ediyoruz ve bunu her müşterimiz için tekrarlıyoruz. Saç kesimi, yıkama, boyama hizmetlerinde, havlu, önlük gibi malzemeleri tek seferliğine kullanıyoruz. Bazı müşterilerimizin kendisinin getirdiği havlu, önlük ve tarak gibi malzemeleri kullanıyoruz. Jilet ve ustura ile sakal tıraşı yapmıyoruz ancak makine ile kısaltma yapıyoruz. Ense fırçasını geçici süreliğine kullanmıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir