• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Dürümlü katliamının acısı dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında dört yıl önce PKK'lilerin 16 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybeden 16 kişinin acısı ilk günkü tazeliğini koruyor.

36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olan saldırının gerçekleştiği mezrada aradan geçen 4 yıla rağmen hüzün hakim. Mezarlığı ziyaret eden şehit yakınları, gözyaşları döküp, dua ediyor.

PKK'nin yaptığı bombalı saldırıda iki kardeşini, amcasını ve akrabalarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, yaptığı açıklamada, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti.

"KÜRD KARDEŞLERİM UYANSINLAR, PKK MAŞADIR"

PKK'nin, sürekli Kürtleri katlettiğini dile getiren Yaman, şunları aktardı: "Bizim suçumuz, günahımız yoktu. PKK işlediği bütün cinayetlerde bugüne kadar hep sivilleri hedef aldı. 'Kürd'üm diyen bu tabloya baksın. PKK, 'Kürdlerin savunucusuyum' diyor, yalan. PKK, kalkıp bana savunuculuk yapamaz. 'Kürd'ün savunucusuyum' deyip, geliyorsun, vahşeti, katliamı Kürdlere yapıyorsun. Kime hizmet ettiklerini bilmeyen kalmamış. Bilmeyenlere de ben buradan çağrı yapıyorum. Lütfen uyanın artık. Kürd kardeşlerim uyansınlar. PKK maşadır, tetikçidir."

“BİZ KİMSENİN PARÇASINI BİLE BULAMADIK”

Saldırıda babasını, ağabeyini, amcasını ve yakınlarını kaybeden Mehmet Yaman da yaşadıkları acının hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. Saldırıda 16 ton bomba kullanıldığını anımsatan Yaman, şunları dile getirdi: "Onlar şehit olduktan sonra hayatımız alt üst oldu. 500 sene de geçse bu acı bizim içimizden çıkmaz. Ben mezara girinceye kadar bu acı devam edecek. Ben de Kürd'üm, ama bunlar gibi değil. 'Kürdleri savunuyorum' diyorlar. Sen nasıl Kürdleri savunuyorsun? Sen bunları öldürerek mi savunuyorsun?”

"HER GÜN İÇİMİZDE O ACIYI YAŞIYORUZ"

Katliamda ağabeyini, kardeşi, yeğenini ve yakın akrabalarını kaybeden Bayram Yaman da saldırının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, acısının ilk günkü gibi olduğunu söyledi. "Günümüz gün değil. Her gün içimizde o acıyı yaşıyoruz. Bizim için hayat çok zor. Olayın yaşandığı yere baktığımda olay sanki bugün olmuş gibi geliyor bana." diyen Yaman, acıyı ölene kadar yaşayacaklarını belirtti.

 DÜRÜMLÜ KATLİAMI

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbedip 16 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu, 12 Mayıs 2016 gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lier ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların, PKK’lileri köylerine almak istememesi üzerine, kamyonla Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden militanlar, kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti. Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir