• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsle mücadelede 3 ülkeyi örnek gösterdi! İnanılır gibi değil...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi günü internet üzerinden verilen brifingde konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona kısıtlamalarını kaldırmanın "karmaşık ve zor" bir iş olduğunu söyledi. Tedros, kısıtlamaların "yavaş ve istikrarlı" bir biçimde gevşetilmesinin kilit önem taşıdığını kaydetti.

'SÜRECİ GÖRMEZDEN GELENLER VAR'

"Gözlerini açan ve gözlerini açık tutmak isteyen ülkeleri örnek göstermek çok önemli" diye konuşan DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan, ismini vermediği bazı ülkeleriyse "gözleri bağlı bir biçimde sürecin üstesinden gelmeye çalışmakla" eleştirdi. 


'BU ÇOK TEHLİKELİ BİR HESAP'

Sürü bağışıklığı tartışmalarına da değinen Ryan, yaşı ileri bir grup kişiyi feda ederek topluma sürü bağışıklığı kazandırma fikrinin "çok ama çok tehlikeli bir hesap" olduğunu söyledi.

'BU İHTİMAL HER ZAMAN MEVCUTTUR'

Virüsün yeniden patlak verebileceği uyarısında da bulunan Ryan, "Hastalık, toplu enfeksiyon kümelerini inceleme imkanı olmaksızın düşük bir seviyede seyrettiği takdirde, virüsün yeniden patlak vermesi ihtimali her zaman mevcuttur" diye konuştu.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE 3 ÜLKEYİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Genel Direktör Tedros, Almanya, Güney Kore ve Çin'in, vakalar yeniden patlak verdiği takdirde durumu kontrol altına alabilecek sistemlere sahip olduğunu söyledi.

'YETERLİ KAPASİTEYE SAHİPLER'

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan da, Almanya ve Güney Kore'nin hazırlıklarını överek her iki ülkenin de ortaya çıkan yeni enfeksiyonların üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

'İKİNCİ DALGANIN ÖNLENMESİNDE KİLİT ÖNEME SAHİP'

Bu ülkelerin vaka takip sistemleri sayesinde vaka sayılarındaki olası artışları baskılayabileceğini kaydeden Ryan, bunun büyük ikinci dalgaların önlenmesi için kilit önem taşıdığını vurguladı.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

DSÖ, yetkililerinin yaptığı açıklamalar da Çin'i örnek ülke olarak göstermesi tepkilere neden oldu. Tepkilerin asıl sebebi ise Çin'in virüse karşı gerekli tedbirleri almadığı ve bu sebeple salgının tüm dünyaya yayıldığı iddiası...

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Çin hakkında yaptığı açıklamalarda yumuşak tavrı daha önce de bazı medya organı ve siyasiler tarafından tepki toplamıştı...

Bu haberler de ilginizi çekebilir