• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Bir gün içinde 8 ayrı okuldan 8 heykel çalıp hurdacıya sattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da geçtiğimiz günlerde, Öğretmen Mehmet Ali Deniz İlkokulu’nun bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi, Atatürk büstünü sökmeye çalıştı.

Uzun uğraşlar sonucu şüpheli, büstü yerinden söktükten sonra olay yerinden kaçtı.

Okulda görevli bir kişi durumu fark ederek, okul müdürüne bildirdi.

AYNI GÜN 8 OKULDAN...
İhbar üzerine okula gelen polis ekipleri, güvenlik kamerasını incelemeye aldıktan sonra, hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.

Aynı gün içinde 7 farklı okuldan daha Atatürk büstünün çalındığı ihbarını alan ekipler, okullardan büstleri çalan şüphelilerin aynı kişiler olduğunu saptadı.

ÇALINAN BÜSTLER HURDACIYA SATILDI
Kimlikleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Tanesi 2 bin liradan hurdacıya satıldığı belirlenen büstlerden 6’sı ele geçirilirken, 2’sinin ise parçalandığı tespit edildi.

Ele geçirilen büstler okullara teslim edilirken, kuaför oldukları belirlenen Adem A. (37), İlker Ç. (35) ve Serkan A. (35) ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

PİŞMANIM DESE DE TUTUKLANDI
Adem A. mahkemede verdiği ifadede, "Pişmanım. Çaldığım büstlerin parasını çalışıp ödeyeceğim. Serbest bırakılmak istiyorum.” dedi.

Adem A., İlker Ç. ve Serkan A., "bina içinde muhafaza altına alınmış olan EŞYA hakkında hırsızlık" yapmak suçundan tutuklanarak, Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir