• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
8 numaranın hakkını vermiş 11 futbolcu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Frank Rijkaard
Hollanda’nın dünya futboluna en büyük armağanlarından biri olan Frank Rijkaard, özellikle Ajax ve Milan formalarıyla sergilediği futbol ve kazandığı kupalarla adını gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları listesine yazdırmayı başarmıştı.
Hristo Stoichkov
1994 FIFA Dünya Kupası`nda Bulgaristan formasıyla adını tüm dünyaya duyurmuş olan Stoichkov turnuvada attığı 6 golle Dünya Kupası`nda gol kralı olmayı başarmıştı. Ayrıca Stoiçkov 1994`te Avrupa`da Yılın Futbolcusu seçilmiş oynadığı dönemlerde 8 numaranın hakkını vermiştir.
Ljungberg
İsveçli oyuncu yıllarca milli takımda kaptanlık görevini üstlenmiş ve Premier Lig`de yıllarca Arsenal`de forma giymiştir. Ljunberg özellikle hırslı ve süratli futboluyla 8 numara denilince akla gelen ilk futbolculardan olmuştur.
Kaka Leite
Brezilya`nın Sao Paulo takımında yıldızı parlayan Kaka, 2003 yılında 8.5 milyon euro karşılığında Milan`a transfer olmuş ardından 2007 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi`nde gol kralı olma başarısını göstermiştir. 2007`de Ballon d`Or ödülünü aldıktan sonra Manchester City`nin 120 Milyon euro gibi rekor teklifini kabul etmeyerek Milan`da futbol hayatına devam etmiştir ardından Real Madrid`de transfer olmuş başarılı futboluna burada da devam etmiştir.
Gennaro Gattuso
Yıllarca İtalya`nın ve Milan`ın orta sahasını taşıyan hırçınlığı ile herkes tarafından tanınan futbolcu Gattuso Milan`ın 2005 yılında İstanbul`da oynanan Şampiyonlar Ligi finaline kadar yükselmesinde ve İtalya Milli Takımı`nın 2006 Dünya Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynamıştır.
Lampard
Chelsea`nın emektar futbolcusu Lampard Premier Lig tarihine adını 129 golle en çok gol atan orta saha oyuncusu olarak yazdırmıştır. Gol yönü dışında yaptığı 156 gol pası Premier Lig`de en çok asist yapan oyuncular listesinde ikinci sırada yer almıştır. Lampard bu yönüyle gole en çok katkı veren 8 numaralı futbolcular arasında üst sıralarda kendine yer bulmuştur.
İniesta
Barcelona`nın formasını 18 yaşında giymeye başlayan ve yıllarca formasını kimseye kaptırmayan İniesta 2009 yılında Barcelona`nın altı kupa kazanmasında baş aktörlerden biri oldu. 2010 FIFA Dünya Kupası finalinde 117. dakikada gol atarak İspanya`ya şampiyonluğu getiren isim oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası`nda ise milli formayla iki kez mutlu sona ulaşan isim olarak unutulamaz orta sahalar listesine adını yazdırdı.
Xavi
İniesta birlikte Barcelona`nın yıllarca orta saha yükünü çeken ve şampiyonluklarında önemli pay sahibi olan Xavi İspanya Milli Takımın`da 8 numaralı forma ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2010 FIFA Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sevinci yaşarken, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası`nda ise turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.
Gerrard
Liverpool`da yıllarca forma giymiş ve kaptanlık görevi yapan Gerrard Premier Lig şampiyonluğuna çok yaklaşıp kazanamasa da Liverpool`un kazandığı FA Cup, Lig Kupası UEFA Süper Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, ve UEFA Kupası`nda rolü çok büyüktür. Efsane 8 numara aynı zamanda 2005 yılında UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü`nü kazanmıştır.
Rooney
2004-05 sezonunda Manchester United`a transfer olduktan sonra 5 Premier Lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi Kupası`nın kazanılmasında katkısı çok büyük olan Rooney, Manchester United`ın efsane futbolcuları arasında da gösterilmektedir.
Joker isim Tugay Kerimoğlu
Galatasaray ile yakaladığı çıkışıyla Avrupa`da uzun yıllar futbol oynayan Tugay Kerimoğlu çok özel bir futbolcu olduğunu Milli Takım`da da gösteriyordu. Ardından Glasgow Rangers ve Blackburn Rovers ile uzun yıllar futbol oynadı ve 8 numaralı formasını emekli olana kadar hiç çıkarmadı.
Kaynak, TRT Spor

Bu haberler de ilginizi çekebilir