• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
PKK/PYD’nin özgürlük anlayışı: Gazeteciye 2 ay haber yapmama yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/PYD-YPG’ye bağlı Kuzey ve Doğu Suriye Özgür Basın Birliği, Rûdaw Medya Grubu Rojava muhabiri Viviyan Fetah’ın ölen PKK’liler için “öldürüldü” ifadesini kullandığı için 10 Mayıs itibariyle her türlü medya çalışmasının 2 aylık süre ile durdurulmasına karar verdi.

Rûdaw Dışişleri Genel Müdürlüğü, Fetah’ın çalışmalarının durdurulmasını protesto etti.

Rûdaw Medya Grubu: Karar, medya özgürlüğü ve gazetecilik prensiplerine aykırıdır

Rûdaw Medya Grubu Dışişleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu karar gerçek basıncılık anlayışına karşı olup medya özgürlüğü ve gazetecilik prensiplerine aykırıdır. Kararnamede belirtilen gerekçeler ve Viviyan Fetah’ın şehitlere karşı hakaret suçlamalarının hiçbir aslı astarı yoktur. Viviyan Fetah’ın hazırladığı raporu izleyen ve basın konusunda deneyimi olanlar, muhabirimizin suçlandığı sözlerin siyasi amaç ve yorumlardan uzak olduğunu görür. Alınan kararın durdurulmasını talep ediyor ve aynı zamanda kararnameyi de arkadaşımız Viviyan Fetah’a karşı karalama ve hakaret olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Aldığım ölüm tehditlerinden dolayı evden çıkamıyorum”

Muhabir Viviyan Fetah ise “Çalışmalarımın yasaklanması ile ilgili karar açıklandıktan sonra aldığım ölüm tehditlerinden dolayı evden çıkamıyorum.” dedi.

Fetah ayrıca, kimseye hakaret etmediği için özür dilemediğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir