• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Elazığ`da 10 milyon imza kampanyası standı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Memur-Sen`in kamuda kılık kıyafet serbestliği için düzenlediği `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası`, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ`da da PTT Meydanında başladı. Açılışa Memur Sen İl Temsilcisi Murat Ergen ve bazı Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.

 

Memur Sen İl Temsilcisi Murat Ergen burada yaptığı konuşmada, ülkede kadın-erkek eşitliğinden söz edilirken öte yandan kadın-kadın ayrımcılığı yapıldığını vurguladı.

 

Başörtüsü yasağının bir ayıp olduğunu vurgulayan Ergen, \"Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olunmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan lider ülke olma konumunda olan Türkiye bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır\" dedi.

 

Kampanyanın 20 gün süreceğini ve toplayacakları imzaları Başbakanlığa sunacaklarını belirten Ergen, \"Toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecektir. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır.\" dedi. (Salih Avcı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir