• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Çukurova belediyesinde usulsüzlük iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adalet ve Kalkınma Partisi Çukurova ilçe Başkanı Ramazan Çırak düzenlediği basın toplantısında partisinin meclis üyelerini denetleme komisyonuna almayan Çukurova Belediyesi Başkanı Yıldıray Arıkan`ı usulsüzlük yapmakla suçladı.


Yapılan uygulama karşısında dün denetim komisyonundaki MHP`li meclis üyesinin istifa ederek yerinde bir tavır sergilediğini ifade eden Çırak, \"MHP halkın denetim hakkının gasp edilmesine karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur\" diye konuştu.


Bu aşamada meclis tarafından seçilen denetim komisyonunun görev yapmasının artık mümkün olamayacağını dile getiren Çırak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi, \"Çünkü komisyondaki üye sayısı 2`ye düşmüş ve sadece CHP meclis üyeleri komisyonda yalnız kalmıştır. Bu şekliyle komisyon hukuken ve etik olarak çalışmaz. Belediye meclisin almış olduğu karar, bu aşamadan sonra bizim açımızdan yok hükmündedir. Bu sebeple denetim komisyonunu için yeniden seçim yapılması amacıyla Çukurova Belediye meclisinin Başkan Yıldıray Arıkan tarafından olağan üstü gündemle toplantıya çağrılması gerekmektedir\" dedi.


Yeniden seçim yapılmalı
7 Ocak 2012 tarihinde yapılan komisyon seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını söyleyen Çırak, sözlerine şöyle devam etti, \"Belediye meclis kararlarının Kaymakamlık tarafından onaylanması gerekmektedir. Komisyon sayısının beşten üçe düşürülmesiyle ilgili alınan karar kaymakamlık tarafından onaylanmadan, hemen seçim yapılması yasaya aykırıdır. Oysaki önce üye sayısıyla ilgili meclis karar alıp, bu karar onaylandıktan sonra komisyon üyeleriyle ilgili seçim yapılası gerekirdi.


Arıkan`ın Belediye meclisinin denetim komisyonu seçimleri için meclisi olağan üstü toplantıya çağırmasını bekliyoruz. Bu talebimiz karşılık bulmadığı takdirde Çukurova belediye meclisinin denetim komisyonu seçimine dair kararını yargıya taşımayı düşünüyoruz. Tüm bu sebeple Belediye meclisi tarafından tekrar bir denetim komisyonu seçimi yapılarak tüm partilerin komisyonda temsil edilmesini ve kafalarda oluşan soru işaretlerinin giderilmesini halk adına talep ediyoruz\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir