• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 387 kişiye ceza kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balıkesir'de uygulama yapan polis ve jandarma ekipleri kurallara uymayan kişilere para cezası yazdı.

Belirli şartlar dışında Balıkesir'in de aralarında olduğu 24 kent için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Getirilen kısıtlamalar kapsamında işi olmadığı halde sokağa çıkanlara polis ve jandarma tarafından uygulama yapıldı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelinde cumartesi ve pazar günü yapılan uygulamalarda kurallara uymayan 387 kişiye 392, 789 ve 3 bin 180 lira arasında değişen miktarlarda para cezası kesildi.

Bin 860 araç denetledi
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde eş zamanlı olarak trafik uygulaması yaptı. Polis ekipleri uygulamada bin 860 aracı denetlerken, 24 aracı trafikten men etti ve 398 araca 200 bin 386 lira para cezası uyguladı.

Jandarmadan kaçak deniz patlıcanı operasyonu

Öte yandan Balıkesir Valiliğinden yapılan bir diğer açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca deniz ürünlerinin yasadışı yollarla avlanmasını önlemek maksadıyla icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında; Burhaniye ilçesi Pelitköy Mahallesi sahili Bağlarburnu mevkiinde G.D. ve E.Y. isimli şahıslar tarafından dalış yapılarak avlanması yasak olan 30 kilo deniz patlıcanı avlandığı tespit edilmiş, şahısların yanında bulunan 2 adet dalgıç kıyafeti, 2 çift palet, 2 adet şnorkel, 2 adet gözlük, diğer bağlantı ekipmanları ve 30 kilo deniz patlıcanına el konulmuştur. Mevcut durum üzerine G.D. ve E.Y. isimli şahıslara, '1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa Muhalefet/Kaçak Avlanma' suçundan idari para cezası uygulanmıştır."(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir