• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...

ADANA - ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şubesinde gerçekleşen seminere Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve işadamları katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Çukurova Kalkınma Ajansına Çukurova ile ilgili gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, ajansın destek ve hibelerinin anlatıldığı bir sunum yaptı. Şarbak, Kalkınma ajanslarının amacının kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek suretiyle temin edilen kaynakları etkin ve yerinde kullanarak yerel potansiyeli harekete geçirmek olduğunu kaydetti.


Çukurova bölgesinin tarımsal üretim merkezi olduğunu belirten Şarbak, \"Çukurova bölgesi ekilebilir ve sulanabilir alanlar, iklim, üretim miktarı ve değeri açısından yalnızca Türkiye içinde değil dünya`da da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Gıda ve içecek imalatı sektörü firma sayısı açısından öne çıkmasına ve hammadde açısından rekabet gücünün yüksek olmasına karşın ulusal ve uluslararası pazarlarda katma değer açısından geride kalmaktadır\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)