• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yönetmelik başörtü düşmanlarına kanuni dayanak oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şubesi başkan yardımcısı Mehmet Kaya dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, başörtüsünün tüm alanlarda serbest bırakılması gerektiğini belirtti.
 
İmam hatip dışındaki okullarda başörtüsünü yasaklayan yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin, başörtü düşmanlarının eline kanuni dayanak verdiğini belirten Kaya, başörtüsüne Yüksek Öğrenim haricindeki diğer eğitim kurumlarında ve çalışma hayatında, yasak getirilmesinin çelişki olduğunu ifade etti.
 
"Kemalistlerin yapmadığını bu hükümet resmen yasaklanmıştır"
Kemalistlerin yapmadığını bu hükümetin kılık kıyafet özgürlüğü adı altında yaptığını dile getiren Kaya, Hükümetin laik Kemalist rejimin bekçiliğini Cumhuriyet Halk Partisinden devraldığını söyledi.
 
Kaya, sözlerine şöyle devam etti; "Devlet ve devletin resmi ideolojisi müntesiplerince İslam`ın ibad-i rükünleri üzerinden yıllar boyu Müslümanlara yapılan baskı hız kesmeksizin sürdürüle gelmiştir. Son dönemde yapılan yeni çalışmalarla inanca dair baskılarda kısmi yumuşama olmuşsa da özellikle başörtüsü konusunda Müslümanlar hala keyfi baskı ve yasaklamalarla karşı karşıya kalmakta ve telafisi mümkün olmayacak şekilde mağdur edilmektedirler.
 
Özellikle kılık kıyafet yönetmeliği adı altında yapılan laikçi baskı ve dayatma Müslümanların önünde aşılması zor bir engel olarak durmaktadır. Ülkenin farklı yörelerinde yaşanan olaylar bir kez daha göstermektedir ki; başörtüsü yasağının sadece üniversitelerde keyfi olarak kaldırılmış olması sorunun yalnızca çok küçük bir parçasının çözümü niteliğindedir. Anayasada tanımlanan haklara rağmen çıkarılan keyfi yönetmelikler bir an önce uygulamadan kaldırılmalı."
 
"Öğrenciler Müslüman değil mi"?
Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in öğrencilere kıyafet serbestliği getiren yönetmelik değişikliğiyle kamu çalışanlarının yasak kapsamı dışında kaldığı yönündeki açıklaması ile hem öğrencilere getirilen yasağı savunduğunu hem de kamu çalışanlarına yasak olmadığı şeklinde yanlış bilgi verdiğini ifade etti. Kaya, "Bakanın atladığı husus şudur: Öğretmenler ve memurlar, bakanın bahsettiği yönetmeliğe değil 17849 sayılı kamu çalışanlarının kıyafetleriyle ilgili yasakçı yönetmeliğe tabi tutulmaktadır. Milli eğitim bakanına soruyoruz memurler Müslüman da öğrenciler Müslüman değil mi Öğrenciler Kur`an`ı Kerim`in örtünme emrine muhatap değil mi?" dedi.
 
"Hükümet çıkaracağı kanunlarda halkın dini değerlerini göz önünde bulundurmalıdır"
Başörtüsünün, ilköğretimde, lise de, üniversite de, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hiçbir sınırlama getirilmeksizin kayıtsız şartsız serbest edilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Hükümet çıkaracağı kanunlarda halkın dini değerlerini göz önünde bulundurmalıdır. Bu zamana kadar herhangi bir yasak olmamasına rağmen, kişisel ideolojik saplantılarla başörtüsünün önüne set çekenler bir an önce cezalandırılmalıdır. Sözde demokrasi, hukuk devleti, özgürlük, eşitlik gibi söylemlerin ayyuka çıktığı şu dönemde, çağdışı ideolojik uygulamalarla bu söylemlerin boş sözler olmaktan öte gitmediği aşikârdır. Bu ülkede Müslümanlara yönelik baskı ve başörtüsü yasağı çözüme ulaşmadığı sürece iktidarın bütün özgürlükçü söylemleri içi hava dolu balonlardan ibaret kalacaktır" diyerek sözlerine son verdi. (Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir