• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Cezayirli Rehinelerden 30`u Kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir`in İn Emanas bölgesindeki BP doğalgaz tesisine dün Mağrib el-Kaidesi olarak lanse edilen ve Cezayir`de faaliyet gösteren bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Cezayir resmi haber ajansı APS, 30 Cezayirli çalışanın tesisten kaçmayı başardığını açıkladı.

Rehinelerin sayısı net olarak bilinmiyor. Rehin alınan kişilerin sayısını saldırı yapan grup 41 olarak açıklarken, resmi kaynaklar bu sayının 20 olduğunu ileri sürüdü.

20 KİŞİ SALDIRDI

Cezayir`de dün yirmi kişiden oluşan bir grup, iki kişiyi öldürdükten sonra BP doğalgaz tesisine girmeyi başardı ve çok sayıda yabancı uyruklu çalışanı rehin aldı.

Hayatını kaybedenlerden birinin İngiliz diğerinin ise Cezayirli olduğu belirtildi. Ayrıca saldırıda 6 kişi de yaralandı.

Rehin alınanlar arasında Amerikan, Norveç, İngiliz, Fransız ve Japon vatandaşları bulunuyor.

ANTLAŞMA REDDEDİLDİ

Cezayir İçişleri Bakanı Daho Veled Kabila, militanların rehinelerle birlikte ülkeyi terk etmek istediklerini ancak buna izin verilmediğini söyledi.

Kabila, "Birkaç farklı ülkeden 20 civarında kişiyi rehin tutan militanlarla pazarlığa girmeyi reddediyoruz" dedi.

Saldırı yapan grubun 2002 yılından bu yana bölgede aktif olarak faaliyet gösterdiği biliniyor.

BÖLGE KUŞATILDI

Bölgeden gelen son haberler, gaz sahasını basan militanların, Cezayir Ordusu tarafından tamamen kuşatıldığı yönünde. Militanlar ise orduya geri çekilin` çağrısında bulunurken, bölgeye mayın döşediklerini duyurdu. İsyancılar, eğer kendilerine rehinelerle birlikte Mali`ye geçmelerine izin veilmezse, tesisleri havaya uçuracaklarını söyledi.

Cezayir ve Libya sınırından yaklaşık 100 km içerde bulunan güneydoğu Cezayir`deki İn Emanas gaz alanı BP, Norveç petrol şirketi Statoil ve Cezayir devlet şirketi Sonatrach`un dahil olduğu bir konsorsiyum tarafından çalıştırılıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir