• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Eczacılar E-Reçete sisteminden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- E- Reçete sistemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Van 38. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Ahmet Murat Keçecioğlu ile Eczacı teknisyeni Fuat Aslan yeni sistemden memnun olduklarını ifade ettiler.

"E-REÇETE DOKTORLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA DİJİTAL OLARAK YAZDIKLARI REÇETEDİR"
E-reçeteyi doktorların elektronik ortamda dijital olarak yazdıkları reçete olarak tanımlayan, Eczacı Murat Keçecioğlu, "Bunlar medula sisteminde elektronik ortamda doktorun hastasına yazacağı ilaçları sistem üzerinden yazarak bir şifre veriyor bu şifre ve TC kimlik numarası ile siteme girildiğinde yazılan ilçelerin dökümünü görebiliyoruz" dedi.
 
E-REÇETE KİMLERİ KAPSAMIYOR?
E- reçete sisteminin yaklaşık iki yıldır Türkiye`nin gündeminde olduğunu ve SGK tarafından alt yapısı ile ilgili bir takım çalışmalar yapıldığını hatırlatan Keçecioğlu, "Yaklaşık 6 aydır E-reçete ve manüel reçete uygulaması birlikte devam etmekteydi. 15 Ocak itibarıyla Türkiye genelinde Askeriyede 2. ve 3. Basamak, Sağlık eğitim merkezleri, Verem savaş dispanserleri hariç diğer kurumların hepsinde E- Reçete uygulaması başlamıştır." İfadelerini kullandı.
 
"E-REÇETE REÇETE SAHTECİLİĞİNİ KISMEN ÖNLEYECEKTİR"
Sistemin getirisinden söz eden Keçecioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü. "Birincisi kâğıt tasarrufu sağladı. Reçete sahteciliğini kısmen önleyecektir. Ayrıca çeşitli nedenlerle okunamayan ilaçlarında okunma sorunu da ortadan kalkacak. Van 38. Bölge Eczacılar Odası`na Bitlis ve Hakkâri illerimizde bağlıdır. Şuan Bahçesaray ilçemizde 3 gündür elektrik yok. Bu tür durumlarda zaman zaman gündeme gelebilir. Onunla ilgili olarak da SGK herhangi bir sorundan dolayı E-reçete yazılamadığında Doktor bunu ibraz edip kaşe vurduktan sonra hasta eski sistemde olduğu gibi ilaçlarını rahatlıkla alabilir."
Zaman zaman yaşanacak sıkıntılara karşı hastaların sağduyulu davranmaları tavsiye etti.
 
E-REÇETE`DE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Eczacı teknisyeni Fuat Aslan ise eczacılar açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Bizim açımızda herhangi bir sıkıntı yok. İki gündür başlamış sistem iyi. Tek sıkıntı doktorların yazdığı doz, bir aylık ibareler ve teşhis kısmının boş bırakılmasıdır. Bu noktada hastalar sıkıntı yaşıyor. Çünkü bunlar yazılmadığında sistem bu reçeteyi görmüyor ve hastayı geri göndermek zorunda kalıyoruz."dedi.
 
DOKTOR VE HASTALARIN DİKKATİNE!
Aslan, "Hastalarımız da mağdur olmamak için doktorun yanında çıkarken eksik bir şey var mı yok mu? diye doktorlara hatırlatmaları lazım. Biraz böyle devam edecek. Dediğimiz gibi hastalarımızın ve doktorlarımızın dikkat edecekleri tek nokta teşhisler ve doz ibareleridir" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir