• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Eğitim Bir-Sen: Okullarda Kıyafet Serbest!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni hazırlanan Kılık Kıyafet Yönetmeliği`nde okullarda görevli öğretmen, memur, hizmetli gibi çalışanların kılık-kıyafetiyle ilgili iç düzenlemenin kaldırıldığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, `Üniversite öğrencileri, öğretmenler, hizmetliler, idari görevliler, okul idarecileri yönetmelikte yer alan `başı açık olacak` kapsamına dâhil değildir` açıklamasıyla Bakanlığın tavrını ortaya koymuştur. Kılık-kıyafet konusunda Bakan irade beyanında bulunmuştur, artık kimse kraldan çok kralcı takılmasın" dedi.

Dinçer`in açıklamalarını değerlendiren Genel Başkan vekili Özer, MEB`in eski ve yeni yönetmeliğini karşılaştırdı.

Özer, "Bakan Dinçer`in "Eski yönetmelikte de `başı açık olacak` ibaresi vardı ve kapsamı çok genişti. Birincisi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyordu. İkincisi öğretmenler bu kapsamın içindeydi. Üçüncüsü idari personel, görevliler ve hizmetliler yine bu kapsama dâhildi. Aslında biz `yeni yönetmelik`le bu kapsamı o kadar daralttık ki sadece ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsama alanı içinde tuttuk" sözlerini hatırlattı.

Özer, "Eski ve yeni yönetmeliğe baktığımızda eski yönetmelikte şöyle bir ibare var: `Milli Eğitim Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine ilişkin yönetmelik` yani `görevliler` derken oradaki bütün görevli kapsamı içerisine giren öğretmenler, memurlar, hizmetliler, okulda çalışan herkes; arkasından da öğrenciler deniyor. Yeni yönetmeliğe baktığımızda ise `Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik` denilmiş ve değişen yönetmelikte sadece öğrencilerle ilgili bölüm ele alınmıştır. Yani görevlilerle ilgili bölüm tamamen kapsam dışında bırakılmıştır. Şu an için baktığımızda görevlilerle ilgili yani öğretmen, memur, hizmetli gibi okulda çalışan okul personelinin kılık-kıyafetiyle ilgili iç düzenleme tamamen kaldırılmıştır." şeklinde konuştu.

dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir