• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Siirt’te berber ve kuaförler iş başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta faaliyetlerine ara verilen berberler ve kuaförler, bu sabah itibariyle hizmete başladı.

51 gün sonra berber salonunu açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yunus Akınay, “Sabah saat 09.00’da besmele çekerek iş yerimizi açtık mutlu ve sevinçliyiz. Bir hafta öncesinden iş yerimizi açacağımızı bildiğimiz için dün gelip güzel bir şekilde temizliğimizi ve dezenfekte işlemini yaptık.” dedi.

 

"Randevu sistemiyle çalışıyoruz"

Randevu sistemi ile çalıştıklarını bu nedenle randevu almadan gelen müşterilerin kapı önüne konulan sandalyelerde beklediğini ifade eden Akınay, içeriye tıraş olacak olan müşteriden başka kimsenin alınmadığına dikkat çekti.

Bakanlığın iş yerinin metre kare büyüklüğüne ve koltuk sayısına göre müşteri alınması noktasında bir kuralının olduğunu ifade eden Akınay, “Benim normalde 3 koltuğum var, birini boşalttım ve sadece iki koltukla çalışıyorum ama içerde oturan müşteri sayısı sıfır. Dışarda koltuğumuz var ve içeri müşteri almıyoruz. Kazasız belasız bu musibeti atlatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu

Jilet kullanmak, sakal tıraşı yapmak yasak

Akınay, “Ense kıllarını alırken Jilet kullanmıyoruz, makineyle alıyoruz, sakal tıraşı da yapmak yasak ve makine ile kısaltıyoruz. Dezenfekte suları ile kullandığımız malzemeleri sürekli temizliyoruz. Yakın temasa geçeceğimiz zaman koruyucu siper kullanıyoruz. Bu şekilde bu süreci atlatmaya çalışacağız. Gerçekten çok zor bir süreçten geçtik ve bir zararımız oldu ama şükrediyoruz ve bunu atlatmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Berberlerin açılmasından dolayı mutluyum"

2 aydan bu yana ilk defa tıraş olacağını ifade eden Mehmet Kireç, “Fazla saçım olmadığı için zaten sürekli 2 numara tıraş oluyordum. Berberlerin bugün açılmasıyla ben de sadece berbere gelmek için dışarı çıktım. Ayın 11’inde berber ve kuaförlerin açılacağı söylenmişti. Evde tıraş olamıyordum, sadece sakal tıraşını yapabiliyordum, bu nedenle berberlerin açılmasından dolayı mutluyum. İnşallah bu hastalık başımızdan gider, rahat bir şekilde gelip tıraşımızı da oluruz. Bütün dünyaya geçmiş olsun. Allah bu hastalığı başımızdan defetsin.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir