• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Kahta`da Hak-Der kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Derneğin kuruluş amaçları hakkında açıklama yapan HAK-DER Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Bozkurt, "Derneğimiz tüm insanlar arasında hiçbir ayırım yapmadan birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak aynı zamanda bulunduğumuz ilçenin ekonomik, sosyal, eğitim, turzim ve kültürel alanlarda kalkınmasına hizmet etmek amacıyla kurulmuştur" dedi.
 
Türkiye içinde ve dışında insan hakları ihlalleri, yoksullukla, ırk-cinsiyet-inanç-mezhep-bölge vs. ayrımcılığı ile mücadele edeceklerini de ifade eden Bozkurt, eğitim, kültür, turizm, tarih, edebiyat alanında faaliyetler yapılması ve buna yönelik kurumlar açılması, yayınlar ve raporlar hazırlayacaklarını belirtti.
 
İlçenin ilerlemesi ve geliştirilmesi için projeler hazırlamak ve uygulama alanına koyarak önderlik etmek istediklerini dile getiren Bozkurt, "Yörenin iktisadi, mali yönden ilerlemesini, kültür yönünden milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılmasını sağlamak ve yöremizi dünya turizmine tanıtmak gibi önemli vizyonlarımız var.
 
Ayrıca dernek üyelerinin bir araya gelmesine kültür ve sosyal yönden birlik ve beraberliğin sağlanmasına hizmet edecek organizasyonlar yaparak üyeler arasında sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını yaymayı ve yaşatmayı, maddi ve manevi yardımlaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
HAK-DER`in yönetim kurulunda Nezih Bozkurt, Ramazan Özer, İsmail Kaya, Subhi Gül, Abdulbaki Güzel, İbrahim Kaya ve Hüseyin Çelebi yer aldı. (Emin Nazlı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir