• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Hamas'tan işgalci siyonistlere mesaj: Esirler özgürlüklerine kavuşana dek direnişe devam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan esirler dosyası sorumlusu ve Hamas hareketinin Siyasi Birim üyesi Dudin, resmi makamlar başta olmak üzere tüm Filistinli grup ve sivil toplum kuruluşların, esirlerin hukukunu savunma konusunda üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade ederek ancak bu şekilde ciddi bir tutum sergilenebileceğini belirtti.

"Esirler ve aileleri, bu dünyada sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır. Esirler, halkımızın vicdanında merkezi noktada yer alan milli bir meseledir." diyen Dudin, Filistin halkının, Siyonis işgal rejiminin baskılarına boyun eğmediğini gösteren faaliyetlerin yürütülmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

İşgalci Siyonistlerden bankalara tehdit!

Filistinli esirlerin bankalardaki hesaplarının dondurulması kararına de değinen Musa Dudin, Siyonist işgalcilerin, Filistinli esirler adına maaş hesabı açan bankalar hakkında yasal işlemler başlatmasının garipsenecek bir durum olmadığını ifade etti.

Dudin, "İşgal rejimi, serbest bırakıldıktan sonra bile yurtdışına çıkma yasağı getirdiği esirlerin, attığı her adımı izleyerek hayatlarının her alanında takibe devam ediyor." diye tepki gösterdi.

Son dönemde bazı eski esirler, Filistin bankalarından bazılarının kendileriyle iletişime geçerek işgalci Siyonistlerin tehditleri nedeniyle banka hesaplarının kapatıldığına dair tebligatta bulunduğunu açıkladı.

Filistin Esirler Cemiyeti, geçen ay Siyonist işgal rejimi tarafından Filistinli tutuklular ve aileleriyle iletişime geçerek banka hesabı açan tüm şahıs ve kurumların takibata uğrayacağı ve cezalandırılacağına dair askeri bir karar alındığını duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir