• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Randevu sistemiyle berberler bugün mesaiye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de berber ve kuaförler, 50 günlük bir sürenin ardından bugün Besmele ile dükkânlarının kepenklerini açarak, mesaiye başladı.

Yeniden tarak ve makaslarını ellerine alan berberler, yeni dönemde belli kriterlere göre hizmet verecek.

Kontrollü normalleşme kapsamında, berberlerin açılmasıyla sabahın ilk saatlerinde gelen müşteriler, hijyen kuralları kapsamında tıraşlarını olurken ilk randevuyu alma şansına sahip vatandaşlar mutluluklarını dile getirdi.

Sabah 09.00 itibariyle randevu usulüyle müşterilerini tıraş eden berberler, tek kullanımlık havlu ve örtü kullanmaya başladı.

Berberler, traş esnasında ustura ve fırça kullanılmazken, müşteriler de maske ile traş oldu.

İşyerini açtığı için mutlu olduğunu belirten kentteki berber esnafından Nihat Güzel, geçtiğimiz haftadan beri randevu almaya başladıklarını ve randevuların dol olduğunu söyledi.

Yakın temas gerekten bir meslek olma tehlikesi taşıdığı için berber ve kuaförlerin, 21 Mart itibariyle geçici bir süreliğine kapatıldığını anımsatan Güzel, "Virüs çıktıktan sonra İçişleri Bakanlığının almış olduğu genelge gereği Türkiye gelindeki tüm berber ve kuaförlerin kapatılması kararı alındı. Bizler de bu genelgeye uymak zorunda kaldık. Bu iki aylık süreç içerisinde müşterilerimiz sürekli bizi arıyordu, berberlerin ne zaman açılacağını soruyorlardı. Biz de berberlerin İçişleri Bakanlığının ikinci talimatıyla açılacağını müşterilere söylüyorduk." dedi.

Yaklaşık iki aydan sonra mesaiye başladıklarını belirten Güzel, "Müşterileri randevu ile tıraş ediyoruz. Tıraş ederken sosyal mesafeyi koruyarak ve maske kullanarak aynı şekilde müşterilerimiz de maske takarak tıraş ediyoruz. Sabah 09.00 akşam 21.00 saatleri arasında açık olacağız. Cumhurbaşkanımızın berberlerin açılacağı tarihi verdiği günden itibaren müşterilerimiz hemen hemen her gün bizi arayıp randevu alıyorlar. Şu anda bir haftanın üzerinde randevularımızın dolduğunu söyleyebiliriz. Berber ve kuaförlerin açılması bizim için de müşterilerimiz için de iyi oldu. Sonuçta dükkân kirası ve geçimini sağladığımız bir ailemiz var. Bundan dolayı dükkânımızın açılması bizim için gayet güzel oldu." diye konuştu.

Berber ve kuaförlerin açılmasının esnaf ile müşteriler açısından güzel olduğunu ve müşterilerin yoğun bir ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Mustafa Demir ise, "Yaklaşık iki aydır Covid-19 nedeniyle berberler kapatıldı. Biz de bu karar neticesinde mecburen işyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Bu süreçte müşterilerimiz sürekli bizleri arıyorlardı. Allah'a hamdolsun alınan yeni karar gereği dükkânımızı açtık. Tabi berberler için verilen bazı tedbir ve kurallar var. Bu tedbir ve kurallara uyarak müşterilerimizi tıraş ediyoruz. Özellikle randevulu sistem üzerinden çalışıyoruz. Tek kullanımlık havlu, önlük, sosyal mesafe dikkat ederek müşterileri tıraş ediyoruz. 2-3 gündür müşterilerimiz sürekli arayıp randevu alıyorlar. 2-3 gün boyunca randevularımız dolu. Elimizden geldiği kadar hijyen ve temizliğe dikkat etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 aylık bir aradan sonra ilk tıraşını olmanın sevincini yaşadığını belirten Halil Polat da "Berber ve kuaförlerin açılmasından dolayı çok memnun olduk. 2 aydır berberlerin açılmasını bekliyorduk. Evde kendi kendimize tıraş oluyorduk. Bu şekilde idare ediyorduk. Ama berberlerin açılması daha iyi oldu. Sosyal mesafeli ve maskeli bir şekilde tıraşımızı olduk. Berberlerde alınan tedbirleri de çok güzel ev yerinde buluyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir