• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
"Salgından korunurken bağımlı olmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adem Yalçin-DOĞRUHABER

Koronaviürs sürecinde evde kalma süreleri ve teknolojik aletlerin kullanımı arttı.

 Özellikle 20 yaş altının sokağa çıkma yasağının da 2 ay civarında bir süredir devam ediyor olması çocukları telefon, tablet ve bilgisayar ekranlarına yöneltti. Temiz Toplum Derneği Genel Sekreteri Ferhat İlhan, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

"2 YAŞA KADAR EKRAN YASAK OLMALI"

Telefon ve tabletlerin çocukların zaman geçirmeleri için ellerine verilemeyecek kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Temiz Toplum Derneği Genel Sekreteri Ferhat İlhan, "0-2 yaş arasında çocukların kesinlikle telefon, tablet, televizyon ekranından uzak tutulması gerekli. 2-6 yaş grubunda ise 1 saati geçmemeli. 6 yaşından büyüklerde de, içerikleri mutlaka denetlenerek, çocukların sosyal yaşantısını, görev ve sorumluluklarını aksatmayacak bir plan çerçevesinde yapılmalı" dedi.

"SÜRE AŞILIRSA BEYİN ZARAR GÖRÜYOR"

Ekranların küçük yaştaki çocukların beyin gelişimine olumsuz etkileri olduğunu belirten İlhan, "Belirlenen süreler aşılırsa, ekranlar zarar vermeye başlıyor. Buradaki renkler doğal değil beyin bunları algılamak için çok fazla efor harcıyor. Böyle olunca beyin uyku moduna geçerken zorlanıyor. Uykuda yapması gereken toksin temizliğini de yapamıyor." şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI YOUTUBERLER BÜYÜTMESİN

Koronavirüs salgını sürecinde çocuklara özel ilgi gösterilmesi gerektiğini belirten Ferhat İlhan, "Bugünlerde evimizdeyiz. Çocuklarımız zaten dışarı çıkamıyor. Ancak onları her ağladıklarında, yemek yemediklerinde, canları sıkıldığında telefona, tablete özetle ekrana teslim edersek yanlış yapmış oluruz. Ebeveynler çocuklarını ekranların, sosyal medyanın, youtuberlerın büyütmesine asla izin vermemeliler. Teknoloji bağımlılığına karşı çocuklarını korumalılar" uyarılarında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir