• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile video konferans üzerinden bir araya geldi. COVID-19 salgınının Türkiye ve Bursa ekonomisine etkileri ile ‘Yeni Normal’ dönemin ele alındığı programda konuşan Başkan Burkay, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle sosyal ve ekonomik hayatın büyük tahribat gördüğünü ifade etti. İbrahim Burkay, Türkiye’deki vaka sayılarının ciddi anlamda düşmesiyle başlayan normalleşme döneminde herkesin ‘yeni normal’ düzene hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Salgın sürecinde yaşanan pozitif gelişmelerin sosyal motivasyonu artırdığını, ekonomiye de yakın zamanda olumlu yansıyacağını ifade eden Başkan Burkay, “Yeni Normal’ dönem için önümüzde kritik bir zaman var. Burada iş dünyası olarak bu dönemin şirketlere getireceği konular ile ilgili çalışma başlattık. Bizler bu süreçte işletmelerimizin üretim ve tedarik zincirinin bozulmamasını istiyoruz.” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİ RUHUMUZ BU DÖNEMİ İYİ OKUMALI”

Dünyanın artık ‘Yeni Normal’ dönem gerçeğine hazırlandığını ifade eden Başkan Burkay, “Dünyada virüs sonrasında sosyal ve ekonomi başta olmak üzere toplumun her alanında yeni iş modelleri ve kurallar ortaya çıkacak. Bu döneme herkesin hazır olması lazım. En fazla hazır olması gereken kesim de genç girişimcilerimiz. Artık hayatın her alanına yeni formatlar atılacak. Dünyayı iyi okuyabilen heyecanı olan girişimciler, bu yeni dönemde öne çıkacak. Bursa olarak girişimci ruhumuz ile bu dönemden ayrışmamız lazım. BTSO olarak her zaman üyelerimizin ve genç girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

“KONVANSİYONEL PAZARLAMA YÖNTEMLERİ DEĞİŞECEK”

Başkan Burkay’a katılımları için teşekkür eden TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, “Öncelikle, tüm insanlığın en kısa sürede bu tehlikeli dönemi geride bırakıp tekrar normal günlerine dönmesi en büyük temennimizdir. Ancak birçok kişinin deklare ettiği gibi gelecek dönem beraberinde çok farklı alışkanlıkları, iş yapış şekillerini de getirecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Örneğin, sektör ayırt etmeden söylüyorum, her sektörde konvansiyonel pazarlama yöntemleri değişecek. Bu anlamda kurumlarımızı da geleceğe göre şekillendirmeliyiz.”dedi.

“HİÇBİR ŞEY KALDIĞI YERDEN BAŞLAMAYACAK”

“Virüs sona erdikten sonra hiçbir şey kaldığı yerden başlamayacak” diyen Başkan Tabaklar sözlerini şöyle tamamladı; “Artık tabiri caizse sivri akıllar lazım yeni dönemde. Çemberin dışında kalanları biraz daha oyunun içine alma zamanı. Bambaşka bir sürece giriyoruz. Yavaş yavaş normalleşme adımları gelmeye başladı. Tamamen normal sürece geçtiğimizde herkes işinin başına geçecek ama hiç bir şey kaldığı yerden başlamayacak. Bir takım yaptırımlar var onlar uygulanarak başlanacak. Bu kriterler de firmaları pey zorlayan kriterler. İnsanlarımızın yeni düzene alışması, adapte olması zaman alacak. Zor bir dönemden geçiyoruz, yeni bir döneme gireceğiz. Tüm bunlara en kısa sürede adapte olmak ve devam etmek zorundayız.”