• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.024
  • ...
İNHAP`tan 10 Milyon İmza Kampanyasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Memur-Sen Konfederasyonun kamuda kılık-kıyafet serbestisi tanınması amacıyla başlatmış olduğu "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası`na duyarlı tüm sivil toplum kuruluşlarından destek yağıyor. 16 Dernekten oluşan ve Merkezi Şanlıurfa da bulunan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) da kampanyaya desteğini açıkladı.
 
Memur-Sen Gaziantep Şubesi`ne destek ziyaretinde bulunan İNHAP Gaziantep temsilcisi, kampanyayı olumlu bulduklarını ve destek vereceklerini belirtirken, Memur-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mithat Sevim ise verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
 
Bütün Müslümanların ortak sorunu olan başörtüsü sorununda sivil toplum kuruluşlarının, İslami Vakıf ve derneklerin beraberce hareket etmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren M.Faik Doğan, "Şuan yaşadığımız yeni anayasa sürecinde her kesim kendi düşüncesine göre taleplerini dile getirirken İslami kesim istek ve taleplerini dile getirmezse, anayasa sürecinden sonra bunu dile getirmesinin bir faydası olmaz." dedi.
 
İNHAP olarak Gaziantep`teki ilk ve ortaokullarda yaşanan başörtüsü mağduriyetlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Doğan, "Hükümet bu sorunu kökünden çözecek bir yasa çıkarmalıdır. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede başörtüsü sorunu yönetmeliklerle veya sadece imam hatiplerde serbest olup diğer yerlerde yasaklanarak çözülemeyeceği gibi bu yarayı daha da derinleştirecektir" ifadelerini kullandı.
 
Karşılıklı fikirlerin ve önerilerin paylaştırıldığı ziyaret, imza kampanyasına destek için alınan imza müsveddelerinin alınmasıyla sona erdi. (Bekir Aslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir