• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Gönül Elçileri Projesi Bitlis`te Tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Gönül Elçileri Projesi, Bitlis Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından düzenlen programla tanıtıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan il müftüsü İmran Kılıç, kuran ve hadis ışığında mağdur, yetim, fakir ve kimsesizlere yardım elini uzatmak ve buna vesile olmanın anlam ve önemine değindi. İl müftüsünün ardında kürsüye çıkan Bitlis valisi Veysel Yurdakul katılım gösterenlere teşekkür ederek sözlerine başladı.

 

Yurdakul: \"Yetim, yoksul ve fakirlere el uzatmak onlara yardımcı olmak bir minnet değil; bilakis bir vazifedir. Sayın başbakanın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal bakanı Fatma şahinin himayesinde başlatılan bu projeyi destekliyoruz. Ve herkesin bu proje kapsamında çalışması gerekir. Çünkü devlet her kese ulaşması ve onlara yardımcı olması imkânsızdır. Bu gün devlet ancak yüzde 60 vatandaşa ulaşabilmektedir. Geri kalan yüzde 40 vatandaşa ulaşamamaktadır. Kıyıda ve köşede kalmış mağdur, yetim, fakir ve kimsesiz vatandaşlarımıza biz gönül elçileri olarak onlara ulaşmalı ve dertleriyle ilgilenmeli onların sıkıntılarını gidermeliyiz. Bunu yalnız merkezlerde değil aynı zaman kırsal kesimde kalmış mağdur insanlarımıza ulaşmalıyız. İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası olandır. Hadisinin ışığında bu sorumlulukları üstlenmek isteyen her kez bu mağdur insanları tespit konusunda gereken sorumlulukları yerine getirmelidir.\" İfadelerini kullandı.

 

Katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra gönül elçisi olmak isteyenlerin kayıtları kabul edilerek program sonlandırıldı.
İlk gönül elçisi projesini başbakanın eşi Emine Erdoğan`ın 19 Aralık 2012 tarihinde Ankara da 80 il valisinin eşlerinin katılımıyla gerçekleşmişti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir