• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Habur`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan ve çalışma grubu başkanı Müslim Kaya, Halil İbrahim Gümrüğünde yaptıkları ziyaretin ardından Habur Sınır Kapısı`na gelerek Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan`dan brifing aldı.

Habur Başmüdürlük binası toplantı salonunda slayt eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan personel yetersizliğine değinerek, bundan böyle personel sıkıntısının Habur`da olmayacağını belirtti. İlhan ayrıca Thermokingli araçlar için geçiş üstünlüğü sağladıklarını ve Habur`da 4 gün bekleyen bu araçların 6 saatte geçiş yaptıklarını ifade etti.

Habur sınır kapısının giriş ve çıkış işlemlerine de değinen İlhan, "Gümrük işlemlerini hızlandırdık. Gümrük giriş çıkışlarını 3 bin 500`den 4 bin 500`e çıkarttık. Ayrıca transit geçiş işlemlerini başlattık. Irak`tan günde ortalama bin turist alıyoruz. Otobüs turizmini geliştirdik. Otobüsler 1 saat içerisinde yurda giriş yapıyor" şeklinde konuştu.

Lojistik yapan firmalardan, malın yüklendiği yerden gümrüklenme yapılmasını isteyen İlhan, gümrük işlemlerinin bu şekilde daha da hızlanacağını belirtti.

Çıkışta bir açıklamada bulunan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan, "Bu bir nezaket ziyaretiydi. İki komşu ve kardeş ülkenin halkları iç içe yaşıyor. İki gümrükte aynı enerji yakaladıkları için Irak`taki gümrük başmüdürlerimize ve buradakilere sektör adına teşekkür etmek için geldik. Bundan sonraki dönemlerinde daha verimli olması için kendilerinden ricada bulunduk. Birlikte çalışmak için varız. Sektör olarak bize ne düşüyorsa biz her zaman onların yanındayız" dedi. (Muhammed Müldür - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir