• DOLAR 32.542
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2477.119
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı Kızılay'a kan bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son aylarda tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından dolayı insan trafiğinin minimuma indiği bugünlerde kan bağışı sıkıntısı çeken Kızılay, kan stokunda ciddi azalmanın görüldüğü bir süreci yaşıyor.

Ramazan ayına girilmesiyle beraber halkın oruçlu olması ve salgın hastalık dolayısıyla yetkililerin yaptıkları "Evde Kal" çağrıları, Kızılay'a yapılan kan bağışı oranlarını aşağılara çekti.

Kızılay'a destek olmak gayesiyle Turgut Özal Bulvarı'nda Atatürk parkı karşısında bulunan Kızılay Kan Bağışı TIR'ını ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, İlçe Teşkilatı ve Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri burada kan bağışında bulundu.

 

Burada kan bağışının önemine dikkat çeken Durmaz, "Coronavirus salgınından dolayı sosyal hayat çok ciddi manada etkilendi, insanlar sokağa çıkmaz oldular. Sokağa çıkmayan insanlar dolayısıyla bazı aktivitelerden uzak kaldılar. Bu noktada Kızılay'ın da kan stoklarında azalmaların meydana geldiği ifade edildi. Kızılay’ın ülke genelinde başlattığı kampanyaya biz de HÜDA PAR teşkilatımızla birlikte destek vererek kan bağışında bulunduk." dedi.

Durmaz, "Zira verilen kanlar hasta olan insanlara fayda sağlıyor. Bu noktada bir ihtiyaç hâsıl oluyor. Bu ihtiyacına karşılana bilmesi de sağlıklı insanların kanların ve kanları uygun olan insanların kan vermesi ehemmiyet arz ediyor. Dolayısıyla bizler de kan bağışında bulunduk. Malum Ramazan ayındayız, Ramazan ayı da yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Biz de bu noktada yardımlaşma ve dayanışmanın bir gereği olarak kan bağışında bulunduk." ifadelerini kullandı.

Durmuş, "Kan bağışının topluma karşılıksız iyilik yapılmasıyla eşdeğer olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da örneğimiz Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'dır. O'nun hayatına baktığımızda o toplumun daha iyi bir seviyeye gelebilmesi için toplumun sorunlarının çözülmesi için hayatı boyunca mücadele etmiştir. Biz de onu takip eden insanlar olarak onun yolunun yolcusu olan insanlar olarak topluma karşılıksız iyilik yapma adına üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmek durumundayız. İnşallah bundan sonrada tüm görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Son olarak Kızılay'ın kampanyasına duyarlı vatandaşlarımızın da destek vermesi çağrısında bulunuyorum. Çünkü bu verilen kanlar hasta olan insanlara fayda sağlayacaktır." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir