• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bir İlk Gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde bir ilk gerçekleştirildi. Özel Dünya Hastanesinde 77 yaşındaki bir kadına uyanık halde çalışan kalpte yüksek torakal epidural anestezi ile by-pass ameliyatı yapıldı.
Hastanın yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyatı Kalp Damar Cerrahları olan Op. Dr. Fikri Kutlay, Op. Dr. Rafet Tok ve Uzman Dr. Hasan Kaya tarafından yapıldı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren doktorlar, 77 yaşındaki hastanın ameliyatının yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü ve uyanık halde kalbi çalışarak sorunsuz bir şekilde by-pass ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doktorlar, ülkede yaklaşık 30 bin civarında açık kalp ameliyatların olduğunu ama uyanık halde çalışan kalpte 80-90 civarında by-pass ameliyatlarının olduğuna dikkat çektiler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde ilk defa uyanık halde çalışan kalpte bir ameliyatın olmasının önemli bir olay olduğunu belirten doktorlar, özel bir anestezi tekniğiyle hastayla konuşarak çalışan kalpte ameliyatının yapıldığını vurguladılar.

Hiçbir solunum cihazına bağlanmadan hastanın ameliyatını yaptıklarını ifade eden doktorlar, "Hastanın sadece boynundan göğüs kafesinin bittiği yere kadar uyuşukluk ve ağrı duyusu olmayacak şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Hastanın vücudunun diğer fonksiyonları normal ve uyanık bir şekilde by-pass yapıldı" dediler.
 
Ameliyatı yapılan 77 yaşındaki Felek Zorlu`nun akrabaları ise, hastalarının uyanık bir şekilde kalbi çalışarak bp-pass ameliyatının sorunsuz bir şekilde yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını söylediler. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden hasta yakınları, "Hastamızın ameliyatı yaklaşık 1 buçuk saat ağrısız ve sorunsuz bir şekilde sürdü. Allah doktorlardan razı olsun" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir