• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Van ÖNDER'den Kızılay'a kan bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün gece saat 20.30 civarında, Van merkezinde bulunan kan bankasına gelen Van ÖNDER üye ve gönüllüleri yaptıkları kan bağışıyla hem kendi sağlıklarını koruduklarını hem de bu vesile ile başka insanların da hayatta kalmalarına vesile olmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de Kızılay'ın kan sıkıntısı çektiğini belirten Van ÖNDER Başkanı Mehmet Emin Akan, özellikle kan ihtiyacının fazla olduğu bugünlerde herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini belirterek, kan bağışının sağlığımız açısından da çok önemli olduğu ifade etti.

Akan, "Türkiye'de Coronavirus salgınından dolayı Kızılay'ın bir kan sıkıntısı var. Gözle görünmeyen bir mahlukat olan Coronavirus dediğimiz hastalık Kızılay'ın kan stoklarını da tüketmek üzereydi. Cumhurbaşkanının daveti ve ÖNDER genel merkezimizin de talimatı ile bugün Van ÖNDER olarak, İl Milli Eğitim ve İmam Hatip okulları ile okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile ÖNDER yönetiminden arkadaşlarla kan bağışında bulunuyoruz." dedi.

 

"İnsanların hayata tutunmalarına vesile oluyoruz"

Hayırlı bir iş olan kan bağışına öncülük etmek istediklerini belirten Akan, "İnşallah 100'ün üzerinde kalıtım bekliyoruz. Bu hayır işidir. Bir ünite kan vererek sağlığınıza ulaşırsınız. Karşı tarafta da bir insanın hayatta kalmasına vesile olursunuz. Tavsiyemiz kan verecek durumda olan herkesin çekinmeden kan vermesidir. Çünkü bugün bu virüsten dolayı bütün insanlık bir dram yaşıyor. İnsanlar mutlaka Kızılay'a kan versin. İçimiz de rahat olsun bu kanlar ulaşması gereken yerlere ve hastalara ulaştırılıyor." ifadelerini kullandı.

Alınan kanların Kızılay tarafından satıldığı ile ilgili haberlere riayet edilmemesi gerektiğini söyleyen Akan, bu haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Akan, ihtiyaç durumunda hastanelerin kan bankalarına müracaat edildiğini hatırlatarak, fakir zengin herkes kan konusunda Kızılay'dan faydalandığını belirtti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir