• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Japonlar koronavirüs tedavisinde yeni ilaç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kesin tedavisi ya da aşısı henüz bulunmayan öldürücü koronavirüs ile ilgili Japonya’dan umut verici bir haber geldi. Tokyo Üniversitesinden bir grup araştırmacı, Covid-19 tedavisinde etkin olduğu düşünülen 'nafamostat mesilat' ilacı hakkında klinik çalışmalara başladı. Futhan adı altında satılan ve pankreas iltihabı ile kan pıhtısı oluşturan hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen ilaca ilişkin testlerin, koronavirüs kaynaklı zatürreye yakalanan 160 hasta üzerinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Hastaları iki gruba ayıracak araştırmacıların, bir gruba Avigan adlı anti-viral ilaç ile birlikte Futhan'ı, diğer gruba ise yalnızca Avigan'ı uygulayarak Futhan'ın Covid-19 semptomları üzerindeki etkisini saptamaya çalışacağı ifade edildi.

Birçok ilaç gündeme geldi
Şimdiye dek aralarında astımdan gribe, AIDS'ten ebolaya birçok farklı hastalığa karşı kullanılan ilaçların koronavirüse çare olabileceği gündeme gelmiş, son olarak ABD ve Japonya Remdesivir adlı ilacın acil durumlarda Covid-19 hastalarında kullanımına izin vermişti.
Klinik çalışmaları başlayan Futhan'ın ise, koronavirüsün insan hücresine girmesini ve çoğalmasını engellediği düşünülüyor.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir