• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Yurtdışı Hayalim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt dışı heyecanı ve sevinciyle, enva-i çeşit düşünceyle gözlerimi yumduğum gecenin sabahında, günün erken saatlerinde sokakta pencerenin önünde top oynayan çocukların gürültüsüyle gözlerimi aralamış Mısır’ın hayali ile asude bir mutluluğu tattıran Rabbime hamdu senada bulunmuştum. Gözlerimi ovuşturup mahmurluğumu üzerimden atmak için biraz egzersiz yaptıktan sonra Mısır yolculuğumda benimle olacak olan arkadaşlarımı uyandırmaya koyuldum. Hepsini uyandırıp el yordamı ile hep beraber hazırda olana kani olarak kahvaltımızı yapıp bizi havaalanına götürecek olan abiyi beklemeye başlamıştık. Ve beklenen an gelmiş, heyecan doruğa vurmuştu. Firakın hüznünden, visalin sevincini tatmak, yıllanmış anne hasretinin sonundaki kavuşma anı mutluluğunu yaşamaktı Mısır yolculuğu. Bizi havaalanına götürecek olan abinin geldiğini ve bizi dışarıda beklediğini haber veren arkadaşlarımla valizleri kapıya çıkarıp hep beraber arabaya yerleştikten sonra havaalanının yolunu tutmuştuk. Herkes yanındaki ile muhtevası Mısır olan koyu bir sohbete dalmıştı. Ve hakikatte bizi bu kadar Mısır’a bağlayan cezbeder güzelliği neydi kimse bilmiyordu. Sadece arkadaşlar oranın ilim diyarı olduğunu söylemiş ve bu bizim için yeterli bir neden olmuştu.

Arkadaşlarım Mısır’ı tanımlarken zikrettikleri vasıflardan meşakkati daha Türkiye’de iken yaşamıştık. Sevincimizi kursağımızda bırakan, polislerin önümüzü kesip nedenini bilmediğimiz bir amaçtan bize iki bin beş yüz gibi yüksek meblağda para cezası kestikten sonra yüzlerimize sirayet eden buruk bir yüzle yolumuza devam etmiş ve Mısır’ın meşakkati hususunda hiçbir şüphemiz kalmamıştı. İyisiyle kötüsüyle Sabiha gökçen havaalanında son bulan yolculuğumuz İstanbul serüvenimizde bizimle beraber olan abi ile vedalaşıp hayır dua talep ettikten sonra yeni bir hayatın başlangıcı olacaktı; İlim, amel ve ictihad yolu… Vesselam

Azmi Kaya / Diyarbakır (Bubya)

-------------------------------------------------------------------------

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc21@gmail.com e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir