• DOLAR 32.53
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2490.425
  • ...
Belediye Başkan Yardımcısı: Hedefimiz Midyat'ın her tarafına doğal gaz ulaştırmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, ilçede doğal gaz çalışmalarına yeniden başlandığını belirterek, Midyat halkının doğal gazı çok benimsediğini, bu yıl Ortaçarşı, Yunus Emre ve Bahçelievler Mahallelerinde doğal gaz çalışması yapılacağını açıkladı.

Kutlu, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından, Midyat ve Estel kesimi için 45 kilometrelik bir yatırım planlandı. İnşallah kısa bir sürede bütün Midyat’ı doğal gaz ağıyla bağlayacağız. Doğal gaz çevre kirliliğini önlemek için çok güzel oldu. İlçede hissedilir bir şekilde hava kirliliği azalmasına neden oldu. Kömür küllerinin çevreyi kirletmesi nispeten engellendi. Hedefimiz her tarafı doğal gaz ile çevirmektir. Tamamen çevreye yönelik doğal dengeyi bozmamak için kirlenen hava yağmuru, kirlenen yağmur toprağı, kirlenen toprakta insanı kirletiyor. Dolayısıyla bu zinciri kırmamız lazım.” dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yüklenici firmanın Mardin Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer ise Midyat’ta 2020 yatırım yılı altyapı yatırımlarına başladıklarını aktardı.

Tuncer, “2020 yılı içerisinde Midyat ilçemizde 45 kilometrelik doğal gaz altyapısı yapacağız. Bu 45 kilometrelik hat maliyeti bize 5,5 milyon lira, sadece bu yılki maliyeti. Geçen yıl yaptığımız 25 kilometrelik hat maliyetimiz ve şehir giriş istasyonumuzda yaklaşık maliyeti yine 10 milyon lira. Toplamda 15,5 milyon lira bu yıl sonunda yatırım maliyetine ulaşacağız. Bu yıl 15,5 milyon lira yatırımın maliyeti 70 kilometrelik hatta tekabül ediyor. İnşallah bununla birlikte bu yıl sonunda toplamda 7 bin aboneye ulaşacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız bu yatırımı tamamlarız. Vatandaşımızı da çevreci ve ekonomik bir yatırım olan doğal gazı kullanmaya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir