• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Batman Valisi Şahin: “Vaka sayısı artıyor, bayramda sokağa çıkma yasağı olabilir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Toplantı sonrası Coronavirus ile mücadele kapsamında Batman ilinde alınan ve alınacak tedbirlere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, kentte artan Coronavirus vakalarına dikkat çekerek radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha ve İl Pandemi Meclisi tarafından, Coronavirus vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınması kararlaştırıldı.

Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Bayrama huzurlu girmek istiyorsak, tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz.” dedi.

“Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz.” Diyen Şahin, şunları söyledi:

“Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek.”

“Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor”

Yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar görüldüğünü kaydeden Şahin, şehirde vaka sayısında artış yaşandığını söyledi.

Şahin, “Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Cumartesi ve pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz”

Son olarak Batmanlıları uyaran Vali Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer cumartesi ve pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca cumartesiden itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi Mahallesi’ndeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz.” (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir