• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Liderlik, Denge ve İletişim konulu eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesinin iş birliğiyle "Liderlik, Denge ve İletişim" konulu seminer düzenlendi.

Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda gerçekleşen Seminerde Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Şube Müdürleri Bahçeşehir Koleji Kurucusu Turgut Önal ve Batman merkez ile merkeze bağlı okul müdürleri katıldı.
"Hizmet İçi Eğitim Semineri" açılış konuşmalarında ilk konuşmayı Bahçeşehir Üniversitesi Öğretmen Mesleki Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yahya Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında Bahçeşehir Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

Yıldız`ın konuşmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa kurumların amacının bugün ve gelecekte, misyonu ve vizyonu gereğince mükemmel sonuçlar almak olduğunu belirterek, "Mükemmel sonuçlara ulaşmak için de mesleki mükemmellik ve genel iş mükemmelliği gereklidir. Mesleki mükemmellik kurumun kendi içinde sektöründe ve uzmanlık alanında mükemmellik için gerekli bilgilere yani ehliyete sahip olmasıdır. Genel iş mükemmelliği ise kurumun herhangi bir işte mükemmel olmak için gerekli bilgi ve beceriye sahip olmasıdır. Bir başka deyişle genel olarak verimli olmak, değer katmak, problem çözmek ve doğru karar vermek, iyi iletişim kurmak, kaliteyi arttırmak, insanlara ilham vermek ve enerjilerini ortaya çıkarmak, iyi ilişkiler kurmak sürdürmek ve uygun yönetim tekniklerini kullanmak için gerekli bilgi ve beceriyi ortaya koyabilmesidir" dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, "Bugün burada hepinizi bir araya toplama gayretimizin bir nedeni var. Biz her okul idarecimizin lider vasıfta olmasını istiyoruz. Bizim okul idarecimiz çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen sağlıklı iletişimi bir denge içinde yürütebilen ve etrafını etkileyebilen okulda çalışan personeller öğrenciler ve veliler üzerinde de etkili ve dengeli bir liderlik ortaya koyabilen yöneticilerin başarılı olabileceğine inanıyoruz. Bu okulda illaki Türkiye`de derece yapmış çocukların çıkmasını beklemiyoruz ama çıkarsa ne güzel olur. Yönetilebilir ve okulda sorunların minimize olduğu ve sorunlu bölgelerde ailelerin kazanılabildiği bir okul idaresi gördüğümüzde biz mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim seminerinin ilk seansta Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr.Özge Hacıfazlıoğlu geldi. "Liderlik- Denge Teknoloji Standartları" konusunda sunum yaptı.

Yrd. Doç Dr.Hacıfazlıoğlu`nun ardından seminerin ikinci seansta Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feyza Doyran gelerek sunumunda "Etkili İletişim" konusunu anlattı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir