• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
"Normalleşme" yanlış anlaşıldı, halk çarşı pazarları doldurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme açıklamasının ardından Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşlar sosyal mesafe kurullarına dikkat etmeyerek dışarı çıkmaya başlarken, bu illerden biri de Gaziantep oldu.

Sokağa çıkma yasağı öncesi kentin en işlek caddelerinde alışveriş telaşı yaşanırken, toplu yürüyüşler sırasında vatandaşların maske takmadığı ve sosyal mesafeye dikkat etmedikleri gözlendi.

Salgın süresince sessizliğini koruyan Gaziantep'te, çarşı ve pazarlar eski günlerine dönmeye başladı. Coronavirus salgını devam ederken, vatandaşlar normalleşme sürecini "normalleştik" olarak algıladı ve güzel havayı da fırsat bilerek sokağa çıkma yasağı öncesi kendini sokağa attı.

Gaziantep'te günlerdir evlerinden çıkmayan vatandaşlar, havaların ısınmasıyla çarşı ve sokaklara çıktı. Vatandaşların çoğunluğu yapılan uyarıları dikkate almayarak sokaklara akın ederken, özellikle de şehir merkezindeki en işlek caddeler havanın ısınmasıyla birlikte evden çıkan vatandaşlarla doldu.

Birçok pasaj ve işyerinin yer aldığı kentin en işlek caddesi olan Gaziler Caddesi, bugün de en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Gaziantep'te, yasağa saatler kala evlerindeki temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, semt pazarlarını, çarşı ve pasajları doldurdu.

"Biraz daha duyarlı olunması lazım"

Tekstilci olduğunu ve çarşıya, esnaftan alacaklarını toplamak için çıktığını belirten Erdal Çetinkaya, "Halk şu anda bayağı yanlış yapıyor. Biraz daha duyarlı olunması lazım. Bilinçli hareket etmeliyiz. Vaka sayıları düşüyor ama halk salgın tamamen bitmiş gibi davranıyor. Herkes iç içe günlük hayatta olduğu gibi normal yaşamını sürdürüyor." dedi.

"Halk normal yaşantısını sürdürüyor"

Sokağa çıkma yasağının yanlış anlaşıldığını belirten Ercan Çetinkaya da "Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın ardından halk sokaklara akın etti. Cumhurbaşkanımızın vakaların düştüğünü söylemesi ve ölüm oranlarının da azaldığını belirtmesi üzerine halkımız sokağa çıkmaya başladı. Hiç kimsede maske yok. Halk normal yaşantısını sürdürüyor. Sanki bayram alışverişi günleri yaşanan yoğunluk gibi bir aşırı yoğunluk var. Bu manzara korkutucu ve bu şekilde devam ederse vaka tekrar çoğalmaya başlar." diye konuştu.

"Bayram arifesi gibi bir yoğunluk var"

"Normalleşme" denildikten sonra çarşı ve pazarın dolmaya başladığını belirten Erhan Tabur da çarşıdaki kalabalığın kuru kalabalık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Şu anda caddedeki kalabalık kuru kalabalık, herhangi bir alışveriş yok. Daha dikkatli olmamız gereken bir dönemde, vatandaşın maskesiz sosyal mesafeyi korumadan çarşıda dolaşması endişe verici. Tedbiri elden bırakmamamız gereken dönemde, cadde takım tıklım dolu, bayram arifesi gibi bir yoğunluk var. Salgın bitti deniliyor ama bu salgın kolay kolay bitmeyecek. Çok dikkatli olmalıyız. Özellikle maske ve sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım. Kesinlikle maskesiz ve sosyal mesafeyi korunmadan sokakta dolaşmamalıyız.

"Caddeler dolu ama dükkanlar boş"

Fuat Gökpınar da "Evde kalın! diye uyarı yapılıyor ama halkımız dışarıda geziyor. Caddeler dolu ama dükkanlar boş. Alışverişe gelen olmuyor, sadece bir kaç kişi gelip alışveriş yapıyor. Pek bir hareketlilik yok." şeklinde konuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı, bu hafta 24 ilde uygulanacak. Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 24 büyükşehir ve Zonguldak'ta yasak saat 24.00'ten itibaren geçerli olacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir