• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri desteklemek amacıyla 7 Kasım 2012 tarihinde başlatılan 2013 Yılı \"İhracat ve Yenilikçilik\" ile \"Yerelde Ekonomik Gelişme\" mali destek programlarına başvuruların 18 Ocak Cuma günü saat 18.00`de sona ereceği bildirildi.


Açıklamada, özellikle kış mevsiminden kaynaklanabilecek olumsuzluklar olmak üzere yaşanabilecek aksilikler dikkate alınarak projelerin son güne bırakılmadan teslim edilmesinin tavsiye edildi. İlk defa kullanıma açılan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik ortamda hazırlanan projelerin, program rehberlerinde tarif edilen şekilde Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli`deki ajans hizmet birimlerinden herhangi birisine teslim edilmesi gerektiği hatırlatıldı.


Açıklamanın devamında, son başvuru tarihi olan 18 Ocak Cuma günü saat 18.00`de elektronik başvuru sisteminin otomatik olarak kapanacağından, bu saatten sonra FKA`ya ulaşan projelerin değerlendirilmeye alınmasının mümkün olamayacağı kaydedildi.


Bölgeye 13 milyon TL kaynak aktaracak
FKA, Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8 milyon TL bütçeli \"İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı\" ile 5 milyon TL bütçeli \"Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı\" aracılığıyla bölgeye 13 milyon TL kaynak aktaracak. İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında işletmelerin yenilikçilik ve ihracat yetenekleri geliştirilerek TRB1 Bölgesi`nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 450 bin TL olacağı programa KOBİ`ler ve yeni girişimciler başvurabilecek.


Yerel projelere 300 bin hibe
Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise TRB1 Bölgesi`nde görece az gelişmiş yörelerde ve kırsal alanda kapasite artışı, ürün çeşitlendirme ve modernizasyonu destekleyerek bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanmakta. Program kapsamında bir proje için azami 300 bin TL destek almak mümkün. Programa KOBİ`ler, Birlikler, Kooperatifler ve yeni girişimciler başvurabilecek. (Nihat Kanat-İLKHA)