• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Berberler korona testinden geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelindeki berber ve kuaförlerin 11 Mayıs 2020 tarihinde yeniden çalışmaya başlayacağının duyurulması sonrasında harekete geçen Yalova Berberler ve Kuaförler, Odası Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte ildeki tüm berberleri Covid-19 testinden geçirmeye başladı.

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü binasındaki birime gelen esnaflardan ağız ve burun sürüntüsü alınarak test ediliyor. Test sonuçları negatif çıkan esnafların çalışmalarına izin verilecek.

Yalovalı berber ve kuaförlerin kendi rızası ile böyle bir testin kendilerine uygulanmasını istediklerini dile getiren Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Ülke genelinde olduğu gibi Yalova’daki esnaflar da 2 aydır kapalıydı. Ancak devletimizin izni ile pazartesi günü dükkanlarımızı açacağız. İnsanlarla çok iç içe olan bir esnaf grubu olduğumuzdan tüm esnafların bu testten geçirilmesi kararını aldık. Ben bu anlamda bize de destek veren Yalova Valisi Muammer Erol ve Sağlık İl Müdürümüze teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir