• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

BATMAN BASIN.COM: FİKRET BAYRAM`IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN CUMHURBAŞKANI`NA MEKTUP
Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 14 yıldır İslami davadan cezaevinde olan ve vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram`ın af edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e bir mektup gönderdi.

SAĞLIKTA KATKI PAYI KALDIRILSIN
2012 yılında sağlıkta meydana gelen değişimler ve hizmetleri değerlendiren Sağlık Sen Batman Şubesi, 2013 yılında yapılması gerekenleri anlattı. Açıklamada, Anayasal bir hak olan sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verilmesi ve katkı paylarının kaldırılması gerektiği belirtildi.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BATMAN ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN ATAĞA GEÇTİ
Batman Üniversitesi yeni kampüs alanı olan Kuyubaşı için elektrik enerjisini güneşten almak için kolları sıvadı. Projenin ilk toplantısını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu başkanlığında yapıldı.

HERKES BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİR
Batman Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, Ortopedik Engellilere topladıkları yardımlarla tekerlikli sandalyeler hediye ederek her insanın bir gün engelli olabileceğini unutmaması gerektiğini söyledi.

BATMAN MEDYA GAZETESİ: 2 BİN 300 KİLOMETRE YOL AÇILDI
Son bir haftalık sürede kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında 2 Bin 315 kilometre yol açma çalışması yapıldı.

KREDİ TALEBİ ARTTI
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, huzurlu ortamın artmasına paralel olarak kredi başvurularının her geçen gün arttığını belirtti.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: ULUÇAM `BARAJ YAPIMI DURSA DA H.KEYF`TE İŞ ÇOK`
Batman Üniversitesi Rektörü ve ayrıca Hasankeyf Kazı Başkanı Prof.Dr.A.Selam Uluçam, antikkent Hasankeyf ile ilgili işlerin yoğun olduğunu belirtti.

DERSHANELER KAPANMIYOR!
İlimizde faaliyet gösteren 15 dershane yeni dönem kayıtları için `Başarı Ölçme Sınavları` yaptı.

BATMAN UMUT GAZETESİ: "VEREM HASTALIĞI DÖRTTE BİR ORANDA AZALDI"
Verem Haftası münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Türkiye`de verem hastası sayısının son 10 yıl içerisinde dörtte bir oranda azaldığını söyledi.

"HERKES BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİR"
Batman Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, Ortopedik Engellilere topladıkları yardımlarla tekerlikli sandalyeler hediye ederek her insanın bir gün engelli olabileceğini unutmaması gerektiğini söyledi.

BATMAN PUSULA GAZETESİ: UYANIK HASTAYA KALP AMELİYATI
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir ilke imza atıldı. Özel Batman Dünya Hastanesinde 77 yaşındaki bir kadına, uyanık halde kalbi çalıştırılarak by-pass ameliyatı gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE PROF. DR. AYDIN DURMUŞ ATANDI
Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Aydın Durmuş atandı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: ŞİŞMANLIĞA KARŞI BALON YÖNTEMİ
Batman da Medical Park Hastanesi Genel Cerrah Op. Dr. İbrahim Ayvaz, şişmanlığın artık kader olmadığını ifade ederek, obezite hastalarının midesine balon yerleştirme yöntemiyle kilo verdirdiklerini söyledi.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN`DEN EĞİTİM KURUMLARINA İDARECİ ATAMALARI UYARISI
Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, eğitim kurumlarına idarecileri atamaları konusunda atamayı bekleyen yüzlerce branj öğretmenin atanamayacakları uyartısında bulundu.

BATMAN GAZETESİ: CAMİ, TEL ÖRGÜLERLE KORUNUYOR
Hırsızlık ve gasp olaylarının hızla arttığı ilimizde, camiler de hırsızların hedefi haine geldi. Hırsızlık olaylarının önüne geçmek isteyen vatandaşlar, camilerdeki güvenlik önlemlerini arttırmak için kolları sıvadı.

SERVET YILMAZ HALEN BULUNAMADI
27 yaşındaki zihinsel engelli Servet Yılmaz`dan 10 gündür haber alınamıyor. Tedavi gördüğü sırada hastaneden ayrılarak kayıplara karışan 27 yaşındaki zihinsel engelli Servet Yılmaz`dan 10 gündür haber alınamıyor.

BATMAN POSTASI GAZETESİ: SAĞLIK SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 2012 yılında sağlıkta meydana gelen değişimler ve hizmetleri değerlendirmek ve 2013 yılında yapılması gerekenler ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KENDİ ENERJİSİNİ GÜNEŞLE ÜRETECEK
Batman Üniversitesi yeni kampüs alanı olan Kuyubaşı için elektrik enerjisini güneşten almak için kolları sıvadı. Projenin ilk toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu başkanlığında yapıldı.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: TÜRBE İHALE SÜRECİNDE!
Batman`ın tarihi ilçesi Hasankeyf`te ilk taşınacak eserler arasında yer alan Zeynel Bey türbesinin ihale aşamasında olduğunu belirten Hasankeyf kazılarından sorumlu Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; "ABD`li bir firma türbeyi taşımaya talipli" dedi.

"BATMAN, SAĞLIKTA HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ"
Basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı Zahir Seven ve yönetimi, 2012`yi değerlendirdi, 2013`ten beklentileri açıkladı. Başkan Seven: "Batman, sağlık alanında hak ettiği yere gelmeli" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir