• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
10 milyon İmza Kampanyası Gaziantep`te Tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Eğitim-Bir-Sen Gaziantep şubesinin de içinde bulunduğu Memur-Sen Konfederasyonun başlattığı "Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası Balıklı Parkında yapılan basın açıklamasıyla halka tanıtıldı.

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevim, "Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü takdir ettiğimiz ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Ancak, derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir" dedi.

İmza kampanyasının gelişim sürecini anlatan Sevim "Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlık`a sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecektir. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır. Şubelerimizde toplanacak imzalar daha sonra konfederasyonumuza aktarılacak ve tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Başbakanlığa teslim edilecektir" dedi.
(Bekir Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir