• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Normalleşmeyle birlikte Ankara’da hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada yayılmaya devam eden Coronavirus (Covid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesinin ardından birçok yerde hayat normalleşmeye başladı.

 

Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Ankaralı vatandaşlar polis kontrolünde çarşı ve pazarlara alınarak alışverişlerini yapmaya çalışıyorlar. Pandemi dolayısıyla uzun süredir durgunluktan yakınan esnaf ise normalleşme sürecinin başlamasıyla yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını ifade etti.

Uzun bir süreden beri sessizliğe bürünen Ankara’da hayatın normalleştiği ancak salgın nedeniyle alınan bazı tedbirlerin devam etmesi nedeniyle cami, lokanta gibi birçok mekânın halen sessiz olduğu görüldü.

Son günlerden dışarıda hayatın normalleştiğini dile getiren esnaflardan Şahin Süslü, normalleşmenin kendilerini etkilemediğini ancak dışarıda kalabalığın çok olduğunu söyledi. 

Hayatın normalleşmesinin işlerine yansıdığını ve önceki haftalara göre daha çok iş yaptıklarını söyleyen esnaf Ahmet Çetin, her geçen gün hayatın normalleşmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

İhtiyaçlarını almak için çarşı-pazar gezdiğini aktaran vatandaşlardan Halil Bahadır, “Çarşıya çıkıp fiyatlara ve ortama baktık. Kalabalık çok ancak alışveriş yapan az. Çünkü halkın alım gücü yok. Hayat normalleştikçe daha da güzelleşecek.” dedi. 

Evlerde temizlik işi yaparak geçimini sağlayan ancak Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır çalışamayan Ülkiye Hilan, “Çalışmadığım için şu an biraz sıkıntı yaşıyorum. Hayat çok zor. Devletin vermiş olduğu parayla geçimimi sağlıyorum. Bir an evvel hayatın normalleşmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir