• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Gözetim altında kalan 565 kişi evine gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında 21 Nisan’da Almanya’dan gelen 228 ve 23 Nisan’da da Avusturya'dan gelen 337 vatandaş, 14 günlük karantina süreleri sona erdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Başbakan Binali Yıldırım Yerleşkesi'ndeki yurtlara yerleştirilen vatandaşlar, bu sabah itibariyle yurtlardan ayrıldı.

Yurt binalarında tedbir amaçlı misafir edilen vatandaşlar süreç boyunca günlük sağlık kontrolleri yapıldı. Kişisel tüm ihtiyaçlarının karşılandığı yurtlarda vatandaşların moral ve motivasyonlarını da artıracak faaliyetler gerçekleştirildi.

Yurttaki ortamın çok güzel olduğunu söyleyen ve tüm görevlilere teşekkür eden Semra Demirkol, "O kadar güzel davrandılar ki aile sıcaklığını bize verdiler. Bunu çok içten söylüyorum. Benim sürecim çok ağırdı, o kadar destek oldular ki anlatamam. Şimdi gidiyorum bir tarafım burada kalıyor. Babam için buraya fidan diktim. Allah nasip ederse babam için buraya tekrar geleceğim." diye konuştu.

Avusturya'dan gelerek karantina sürecini Sivas'ta tamamlayan hemşire Rugeyya Aldım da ilk başlarda biraz sıkıldığını ancak sağlanan imkânlarla spor yaparak bu süreci kısa sürede atlattığını dile getirdi.

Yurtta sağlanan imkanların çok güzel olduğunu vurgulayan Aldım, "İmkanlar çok güzeldi. İnsanlar gelip bize yardım etmeye çalışıyordu, ihtiyacımız olduğunda hemen karşılıyorlardı. Bu yüzden bende bir mahcubiyet oluştu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Önümüzde bir bayram var ve bu benim için erken bayram oldu." ifadelerini kullandı.

Yapılan sağlık kontrollerinin ardından vatandaşlar, illere göre güzergâh belirlenerek otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Hindistan'dan gelen 69 vatandaşın ise karantina süreci devam ediyor. Yurtlarda kalanların karantina süresi ise 13 Mayıs'ta dolacak.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir