• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Ordu Valisi Yavuz: “Covid-19 salgını nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Seddar Yavuz, Covid-19 salgınıyla mücadelede vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini yineledi. 

Covid-19 salgını nedeniyle Ordu’da 19 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Vali Yavuz, salgına yakalanan 220 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Salgın konusunda herkes tarafından daha sıkı tedbirlerin uygulanması gerektiğinin altını çizen Yavuz, “Yani herkes kendi olağanüstü halini uygulamalı ve her şeyi devletten beklememeli. Herkesten beklediğimiz; biraz daha dikkat, biraz daha sabır. Farkındayız, hepimiz sıkıldık, evde oturmak zor. Çünkü, bu yeni bir durum, hiç alışkın olmadığımız bir durum. Ama buna alışmak zorundayız ve bununla yaşamak mecburiyetindeyiz. Alınan tedbirlere uymama konusunda ısrarlı davranışlar sergileyenler olduğunu da söylemek isterim. Özellikle işi olmadığı halde caddeleri işgal edenlerin, ne için, neden bu kadar dışarıda olduğunu izah etmek mümkün değil. Dolayısıyla bütün arkadaşlara talimatımız odur ki, bu konuda çeşitli sınırlamalar, kısıtlamalar da yapacağız, yapmak zorundayız. Ordu özelinde baktığımız zaman biz diğer şehirlere göre durumumuzda bir anormallik yok. Türkiye ortalamasının altındayız. Ama daha iyi olmak durumundayız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

"İkizce ilçesi Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri karantinaya alındı"

Öte yandan Valilik tarafından yapılan açıklamada, İkizce ilçesi Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri’nin karantinaya alındığı duyuruldu.

Açıklamada, "Ordu İli İkizce İlçesi Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri’nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda Coronavirus vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Coronavirus salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu ili İkizce ilçesi Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri’nde ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir." denildi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir